Murander Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Murander Törenle Açıldı

Murander Törenle Açıldı

Muratlı Anadolulular Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği(MURANDER), Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde törenle açıldı.
Programda açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Burhan Sezgin; "283 üyeye sahip olan derneğimizin amacı Muratlı'da...

23.11.2013 13:57

Muratlı Anadolulular Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği(MURANDER), Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde törenle açıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Burhan Sezgin; "283 üyeye sahip olan derneğimizin amacı Muratlı'da kültürümüzü tanıtmaktır. Hazırlık aşamasında olan web sitemiz de yakında hizmete girecektir. Böylece herkes hizmetlerimizi daha yakından takip edebilecektir" dedi. Konuşmasına Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye nasihatından örnek vererek devam eden Başkan Sezgin; "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!" diyerek katılanlardan büyük alkış aldı.

Ardından kürsüye çıkan Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe; "Bizler misak-ı milli sınırları içerisinde birlik ve beraberlik içinde, hiçbir zaman bölünmeden yana olmadık. Cenazede de, düğünde de ve hatta savaşta da hep beraberiz" diye konuştu.

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Yel ise derneğin açılış haberini alınca heyecanlandığını ifade ederek "Anadolu'dan kopup gelmiş insanlarla Trakya'nın hoş görülü insanları hep beraber, amaç birliktir. Ülkemizi yükseltmek için bugüne kadar barış içindeydik, bundan sonra da inşallah kıyamete kadar barış içinde yaşayacağız" dedi.

Kendisinin de aslen Bitlisli olduğunu vurgulayan Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ise, "Muratlı benim 8. çalışma yerim. Özünde Bitlisli bir kardeşiniz olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanından sonra ülke topraklarında hızlı bir imar hareketi olmuştur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, herkes bu ülkenin daha ileri seviyelere çıkması için canla başla çalışmıştır. Nitekim şuan Türkiye ekonomide 16. ülke olmuştur. Osmanlı'nın gerilemesinden itibaren Cumhuriyete kadar sinmiş bir millet vardır. Bizim millet tanımımız; aynı Peygamber, aynı Kıble, aynı Allah'a iman eden hepimiz aynı milletiz, aynı ırkız. Ben Mutki'nin Hersan Köyü'ndenim ve Osmanlı'dan bu yana ecdadım birçok devlet görevlerinde aktif olarak bulundu. Trakya'ya baktığımızda buralar ülkenin en olgun yerleri, bu toprakların insanları hoşgörülü ve olgunlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Açılan derneğimizin de yanında olduğumu bildirir, saygılar sunarım" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Doğu illerinin resimlerinden oluşan slayt gösterisinin yapıldığı programda İlçe Müftüsü Ruşen Özkan'ın dualarıyla açılış kurdelesi kesildi. Kuru pasta ve meyve suyu ikramlarının ardından açılış sona erdi.

Açılışta; AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Yel, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, AK Parti Muratlı Belediye Başkan Aday Adayları Metin Akgün, Cüneyt Sertoğullar ve Metin Arıcı, CHP Muratlı Belediye Başkan Aday Adayı Taner İmamoğlu, DP Muratlı Belediye Başkan Aday Adayı Ethem Gümüş, AK Parti İlçe Başkan Vekili Hazım Karakuş, CHP İlçe Başkanı Ufuk Gençtürk, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Topçu, Muratlı Müftüsü Ruşen Özkan, Halkların Demokratik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Dr. Ömer Güven, eski Muratlı Jandarma Komutanı İsmail Köksal ve Avukat – Şair Musa Varol ile çok sayıda kurum kuruluş ve dernek temsilcisi, partililer ve vatandaşlar katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Murander Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement