Mursi'ye Destek İçin Basın Açıklaması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Mursi'ye Destek İçin Basın Açıklaması Yapıldı

Mursi\'ye Destek İçin Basın Açıklaması Yapıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, cuma namazı sonrası Sulu Camii önünde Hüda-Par Siverek İlçe Teşkilatı öncülüğünde ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek vermek ve askeri...

05.07.2013 14:48

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, cuma namazı sonrası Sulu Camii önünde Hüda-Par Siverek İlçe Teşkilatı öncülüğünde ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek vermek ve askeri darbeye karşı çıkmak amacıyla basın açıklaması yapıldı.

Program, Ferit Öztürk tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı. Basın açıklamasını grup adına Aziz Baylan yaptı. Baylan, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Mısır tarihinin ilk sivil Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı ordunun yapmış olduğu askeri darbeyi tel'in etmek için burada toplanmış bulunmaktayız.

Bu darbe, Mısır halkının yarısından fazlasının oyunu alarak seçilmiş Muhammed Mursi'ye ve halkın iradesine karşı yapılmıştır. Emperyalistlerin ve Siyonizmin hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi'yi ve İhvanı, bu izzetli duruşundan dolayı tebrik ediyoruz. Hür Dava Partisi olarak, darbeye karşı meydanları dolduran Mısır halkının yanındayız.

Hür Dava Partisi olarak, Mısır halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin yanında olduğumuzu, haklı mücadelesini ve Mısır halkının onurlu direnişini desteklediğimizi ilan ediyoruz. Kendi halkının düşmanı generalleri, halkın tek meşru temsilcisine karşı darbe yapanları ve bu darbeye destek verenleri eleştiriyoruz."

Program, Marmara İnsan Hak ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP) Başkanı Cemal Çınar'ın yaptığı dua ile sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mursi'ye Destek İçin Basın Açıklaması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement