Mustafakemalpaşa'nın Çehresi Büyükşehir ile Değişecek - Son Dakika
Yerel

Mustafakemalpaşa'nın Çehresi Büyükşehir ile Değişecek

Mustafakemalpaşa\'nın Çehresi Büyükşehir ile Değişecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa'nın büyükşehir sınırlarına dahil olmasıyla birlikte yapılacak yatırımlarla ilçenin çehresinin değişeceğini söyledi.

28.11.2012 13:15

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa'nın büyükşehir sınırlarına dahil olmasıyla birlikte yapılacak yatırımlarla ilçenin çehresinin değişeceğini söyledi.

Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği'nin açılışını yapan Başkan Recep Altepe, yeni kanunla birlikte Mustafakemalpaşa ilçesinin de büyükşehir sınırlarında olacağını ve büyükşehirin yatırımlarından nasibini alacağını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi'nin hem Bursa'da hem de Balkanlar'da önemli işlere imza attığını ifade eden Başkan Altepe, "Mustafakemalpaşa'da ecdadımızın kültürü, açılışını yaptığımız bu dernekte yaşayacak. Bizler, Büyükşehir Belediyesi olarak hem kültürümüze sahip çıkmak, hem de ülkeler arasındaki dostluk bağlarını daha da geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.

Bursa'nın Balkan göçmenlerinin yoğun olduğu ve Balkanlar'a hassasiyetle yaklaşan bir şehir olduğunu belirten Başkan Altepe, "Balkanlar'la bütünleşmiş bir il olan Bursa, Türkiye ile Balkanlar arasında da bir dostluk köprüsü kurdu. Balkanlar'a ve insanlarımıza sahip çıkma ve bu kültürü yaşatma noktasında bizlere çok görev düşüyor. Yüzyıllarca birlikte yaşadığımız bu güzel topraklarda dostluk rüzgarları estirmek istiyoruz. Bursa ve Mustafakemalpaşa her zaman Balkanlar'ın yanında. Her zaman oradaki akrabalarımıza moral vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Altepe, "Onlarca yıldır uzak kaldığımız Balkanlar'la ilişkilerimizi geliştirmenin yanı sıra Bursa'nın güzel ilçesi Mustafakemalpaşa ile de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mustafakemalpaşa için ne yapsak azdır. Yeni yasadan sonra Mustafakemalpaşa kısa zamanda büyük değişime uğrayacak. Bu ilçe, üretimin de önemli bir merkezi olacak" şeklinde konuştu.

Açılışta folklor gösterilerini izleyip ilçelilerle birlikte halay çeken Başkan Altepe, daha sonra da bilardo turnuvasında dereceye giren sporculara plaketlerini verdi.

RUMELİSİAD temsilcileriyle Hamzabey Muradiye, Namık Kemal, Vatan, BURFEM, Kosovalılar ve Tunaboylular gibi Bursa'da faaliyet gösteren Rumeli dernekleri başkanları da Mustafakemalpaşa ziyaretinde Başkan Altepe'ye eşlik etti. Altepe ve beraberindekiler Mustafakemalpaşa Belediyesi'ni de ziyaret etti.

(MŞ)

28.11.2012 12: 55: 31

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mustafakemalpaşa'nın Çehresi Büyükşehir ile Değişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement