Nazilli'de Emeklilerden Zam Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Emeklilerden Zam Tepkisi

Nazilli\'de Emeklilerden Zam Tepkisi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Nazilli Şube Başkanı A. Cahit Coşkun, günlük bir lirayı bile bulmayan zamların emekliler için yeterli olmadığını belirtti.

19.01.2014 11:43

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Nazilli Şube Başkanı A. Cahit Coşkun, günlük bir lirayı bile bulmayan zamların emekliler için yeterli olmadığını belirtti.

2014 yılı zamlarının emeklilerin yaralarını saramayacağını söyleyen TÜED Başkanı Coşkun; "2014 yılı Ocak ayından geçerli olacak İşçi ve Bağ-Kur emekli zamları, 5510 sayılı yasanın 55.nci maddesi uyarınca bir önceki 6 aylık dönemin gerçekleşen enflasyon oranı kadar olacak. TÜİK'in yaptığı hesaplamalara göre Haziran-Aralık 2013 döneminde 6 aylık enflasyon yüzde 3.27 olarak gerçekleşmiştir. En düşük memur emeklisi aylığı ise, Ocak ayından geçerli olacak yüzde 0,27 oranında enflasyon farkı ve üzerine yapılacak 142 lira tutarındaki Ocak ayı zammıyla 1.129.99 liradan 1.280.70 liraya yükselecek. Memur emeklilerinin taban aylıklarındaki artış miktarı ise 150.71 lira olmuştur. Enflasyon sepetinde emeklinin yaşam alanına girmeyen birçok kalem malzemeyle yapılan hesaplamalar bizim gerçeğimizi yansıtmamaktadır. En düşük işçi emeklisi aylığı ve Bağ-Kur emekli aylıkları açlık sınırının çok altında kalmaktadır. Yoksulluk sınırına ulaşabilen emekli sayısı yok denecek kadar azdır. Durum böyle iken emeklinin halini artık birilerinin görmesi ve gerekli ekonomik ve sosyal düzenlemeleri yapması gerekir. 5510 sayılı yasayla zamlarımızı enflasyona endeksleyen parlamentomuzun artık bu gerçeği görmesine diliyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Emeklilerden Zam Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement