Nevruz Coşkusu Fethiye'de de Yaşandı - Son Dakika
Yerel

Nevruz Coşkusu Fethiye'de de Yaşandı

Nevruz Coşkusu Fethiye\'de de Yaşandı

Nevruz coşkusu Fethiye'de de yaşanırken Türk Büyükleri anıtı önünde yapılan törende örste demir dövüp, yakılan ateşin üzerinden atlandı.

21.03.2012 16:25

Nevruz coşkusu Fethiye'de de yaşanırken Türk Büyükleri anıtı önünde yapılan törende örste demir dövüp, yakılan ateşin üzerinden atlandı.

Ülkü Ocakları Fethiye Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte Pilav üstü kavurma ikramlarında bulunurken, MHP İlçe Başkanı Hamdi Gürbüz konuklara pilav üstü kavurmayı kendi elleri ile ikram etti. Fethiye Belediye başkanı MHP'li Behçet Saatcı, MHP İlçe Başkanı Hamdi Gürbüz, Ülkü Ocakları Fethiye Şube Başkanı Yener Ertürk, MHP'li eski ilçe başkanları, Fethiye Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Yılmaz Cesur, Metin Talaş'ın da katıldığı nevruz kutlamasında Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve diğer ilgililer örste demir dövdükten sonra yakılan ateşin üzerinden atladılar.

Şiirlerin okunduğu törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ülkü Ocakları Fethiye Şube Başkanı Yener Ertürk yaptı. Ertürk "Kuzey yarım kürenin pek çok ülkesinde kutlanan Türk'ün Ergenekon'dan çıkışının 12 hayvanlı Türk takviminin başlangıcını işaret eden Nevruz 5 Bin yıllık mazisi ile Dünyanın en eski bayramıdır. Baharın ilk günü olan nevruz tüm Türk

Dünyasında kutlanmaktadır. Pek çok Türk Ülkelerinde milli bayramdır" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevruz Coşkusu Fethiye'de de Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement