Nijeryabüyükelçisinden Aü Rektörü Kurtcephe'ye Bilimsel İşbirliği Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Nijeryabüyükelçisinden Aü Rektörü Kurtcephe'ye Bilimsel İşbirliği Ziyareti

Nijeryabüyükelçisinden Aü Rektörü Kurtcephe\'ye Bilimsel İşbirliği Ziyareti

Nijerya Ankara Büyükelçisi Ahmet Abdülhamid, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi makamında ziyaret etti.

09.05.2014 15:25

Nijerya Ankara Büyükelçisi Ahmet Abdülhamid, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi makamında ziyaret etti.

Nijerya Ankara Büyükelçisi Ahmet Abdülhamid'in AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaretinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya ile Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan da hazır bulundu.

Ziyarette konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, iki ülke arasında köklü ilişkiler bulunduğunu, dost ve kardeş ülke olan Nijerya'daki üniversiteler ile bilimsel işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.Rektör Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi'nin tüm birimleriyle sahip olduğu kapasite ve bilgi birikimini, Nijerya'daki üniversiteler ile paylaşmak için ikili işbirliği anlaşmaları ve Mevlana Değişim Programı anlaşması imzalayarak öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ve ortak bilimsel çalışmaları başlatmaya hazır olduklarını belirtti. Rektör Kurtcephe gelecek yıl Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı'nı (AKUS) Nijerya'da da düzenleyebileceklerini sözlerine ekledi.

Konuk Büyükelçi Ahmet Abdülhamid ise, Akdeniz Üniversitesi ve Nijerya'da bulunan üniversiteler arasında işbirliği kurulmasını istediklerini belirterek, "Türkiye ile Nijerya arasında eğitim başta olmak üzere işbirliği açısından çok büyük fırsatlar var" dedi. AÜ'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Büyükelçi Ahmet Abdülhamid, "Son yıllarda sağlık alanı ve teknoloji üretimi başta olmak üzere Akdeniz Üniversitesi'nin elde ettiği başarıları oldukça etkileyici buluyorum. Sizi ve çalışma arkadaşlarınızı başarılı çalışmalarınızdan dolayı yürekten kutluyorum. 174 milyon nüfusa sahip Nijerya'da üniversite eğitimi için Avrupa ve Amerika'ya her yıl yüzlerce öğrenci gönderiyoruz. Öğrencilerimizi artık Akdeniz Üniversitesi başta olmak üzere Türk üniversitelerine göndermek istiyoruz" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ziyaretleri nedeniyle Büyükelçi Ahmet Abdülhamid'e teşekkür ederek, plaket takdim etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nijeryabüyükelçisinden Aü Rektörü Kurtcephe'ye Bilimsel İşbirliği Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement