Nokta Okçuluk Mersin Başarıya Doymuyor - Son Dakika
Yerel

Nokta Okçuluk Mersin Başarıya Doymuyor

Nokta Okçuluk Mersin Başarıya Doymuyor

Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü sporcularından Aleyna Akçınar, Samsun’da yapılan Salon Federasyon Kupası Okçuluk Yarışması’nda Makaralı Yay Genç Bayanlar kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

13.12.2016 13:00

Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü sporcularından Aleyna Akçınar, Samsun'da yapılan Salon Federasyon Kupası Okçuluk Yarışması'nda Makaralı Yay Genç Bayanlar kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Okçuluk Federasyonu Başkanlığının 2016 Yılı Faaliyet Programında yer alan '2016 Salon Federasyon Kupası Okçuluk Yarışması', 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında Samsun Tekkeköy TÜYAP Fuar Alanında, 43 ilden 100 kulüp ve 741 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Yarışmada Mersin'i temsilen Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü'nden 13 sporcu katıldı. Makaralı Yay ve Olimpik kategorilerinde yarışan Mersinli sporculardan Aleyna Akçınar, bayanlar kategorisinde sıralamada 560 puan atarak 4. eleme atışları sonunda Türkiye üçüncüsü oldu. Makaralı Yay Bayan Takımının 4. olduğu yarışmada, sporculardan Hamit Can Çiçek, Enes Doğan, Çağatay Gönen, Seray Teberik, Zeynep Can ve Nihal Selvi'de ilk 32'ye kalarak, 12-15 Ocak 2017 yılında yine Samsun'da yapılacak olan Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübü Başkanı ve sporcuların antrenörü Aytekin Ataş, 2016 yılını verimli bir şekilde geçirdiklerini, alınan başarılar neticesinde Mersin'i en iyi şekilde temsil ettikleri inancını taşıdıklarını söyledi. Aleyna Akçınar'ın bu yarışmada ilk 4'te yer almasının kendileri için hayli sevindirici olduğunu ifade eden Ataş, "Amacımız bir sonraki yarışmada ilk 8 içinde yer alıp 2017 yılı içerisinde yapılacak olan Milli Takım seçmelerine katılmak. Ardından öncelikle ülkemizi sonrasında da Mersin'i başarı ile temsil etmek" dedi.

2017 yılı hedeflerinin de yeni şampiyon adayları yetiştirerek Milli Takıma göndermek olduğunu kaydeden Ataş, bu bağlamda Mersinli iş adamlarından destek beklediklerini sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nokta Okçuluk Mersin Başarıya Doymuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement