Ödemiş Halk Eğitim "Hayat Boyu Öğrenme" Projesini Kazandı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Halk Eğitim "Hayat Boyu Öğrenme" Projesini Kazandı

Ödemiş Halk Eğitim "Hayat Boyu Öğrenme" Projesini Kazandı

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi'nin hazırladığı proje, Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Proğramları Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen, Hayat Boyu Öğrenme Proğramı kapsamında Türkiye genelinde hazırlanan 515 proje arasında 143...

24.10.2013 18:12

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi'nin hazırladığı proje, Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Proğramları Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen, Hayat Boyu Öğrenme Proğramı kapsamında Türkiye genelinde hazırlanan 515 proje arasında 143 projenin arasına girerek Ödemiş'ten kabul edilen tek proje ünvanı aldı.

Ödemiş Gölcük Aile Restoran'da basın toplantısı düzenleyen Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü projenin tanımını yaptı. Toplantıya Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serdar Ergin, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Çetin Sevinç ve şube müdürlerinden Ahmet Turan Yüzük ile projede görev alan öğretmenler katıldılar.

Projenin kabul edilmesi ile ilgili görüşlerini dile getiren, Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serdar Ergin, "Projemizin konusu çeşitli nedenlerle okulu terk ederek, erken evlenen genç annelerin yaygın eğitim aracılığıyla, eğitim sistemine tekrar kazandırılmasıdır. Proje koordinatör ülkesi Romanya olup, proje ortakları İngiltere, Polonya, İtalya ve Türkiye'dir. Projenin süresi ise 2 yıldır. Bu sayede Ödemiş ve çevresinde erken evlilik nedeniyle yaşanılan sıkıntıları giderilmesi hedeflenmektedir. Ödemiş Halk Eğitim Merkezi olarak bu kapsama giren bireylerimizi, tekrar eğitimli birey, eğitimli aile, eğitimli toplum hedeflerine ulaşma çabası benimsiyoruz." dedi.

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek ise, "Projenin kazandırılması güzel bir olay. Ancak Ödemiş olarak daha çok projeler üretmeliyiz. Burası bilindiği üzere tarımın merkezi olan önemli ilçelerden biridir. O bakımdan projeler konusunda ilçemizdeki bir çok kamu ve kuruluşlara projelerin üretilmesi ve değerlendirilmesi için çaba sarfetmeleri gerekir." diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Halk Eğitim 'Hayat Boyu Öğrenme' Projesini Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement