Ödemiş İpeği Dokuma" Kursiyerlerine Belge Töreni - Son Dakika
Yerel

Ödemiş İpeği Dokuma" Kursiyerlerine Belge Töreni

Ödemiş İpeği Dokuma" Kursiyerlerine Belge Töreni

SS Ödemiş Yöresi Kadın, Çevre, Kültür İşletme Kooperatifi ile Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Ödemiş İpeği Dokuma Kursu belge töreni yapıldı.

03.06.2014 14:41

SS Ödemiş Yöresi Kadın, Çevre, Kültür İşletme Kooperatifi ile Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Ödemiş İpeği Dokuma Kursu belge töreni yapıldı.

Umurbey Mahallesi Mesci Sokak'taki Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Kurs Merkezinde yapılan belge törenine Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, eşi Nevin Badem, eski belde belediye başkanları, SS Ödemiş Yöresi Kadın, Çevre, Kültür İşletme Kooperatifi Başkanı Ülkü Zerdali, Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serdar Ergin önceki dönem belediye başkanı Bekir Keskin'in eşi Gülfer Keskin, belediye meclis üyeleri, kursiyerler ve öğretmenler katıldı.

"9 KURSİYERİMİZ SEKTÖRDE ÜRETİM YAPABİLECEK HALE GELDİ"

Ödemiş HEM Müdürü Serdar Ergin, "Ödemiş Halk Eğitim Merkezi olarak Kadın Kooperatifince Sabancı Vakfı desteği ile yürütülen proje kapsamında ilçemizde ipek böcekçiliğini ve ipek dokumacılığını canlandırmak için kooperatif işbirliği ile belediye tarafından tahsis edilen binada Ödemiş ipeği dokuma kursu açtık. 256 saatlik ödemiş ipeği dokuma kursu 17 kursiyer ile başladı. 9 kursiyerimiz kurslarımızı başarı ile bitirerek sektörde üretim yapabilecek hale geldi. Bu binayı ödemiş ipeği üretim ve dokuma binası haline getirerek zor bir zanaat olan ipek dokuma alanında çalışabilecek elemanlar yetiştirmekte istiyoruz" dedi.

"BU ÇATI ALTINDA GÜZEL İŞLER YAPILDI"

Kooperatif Başkanı Ülkü Zerdali, "Kooperatifiz ipeğinle geleceğini doku projesi yaparak Sabancı Vakfından hibe destekler almıştır. Ödemiş HEM Müdürümüzde buraya öğretmen desteği sağlamıştır. Bu çatı altından ipek ve dokumada birçok farklı kimlik yan yana gelerek güzel işlere imza atıldı. Herkese emeğinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

"BAŞKAN BADEM'DEN ESKİ BAŞKAN KESKİN'E TEŞEKKÜR"

Belediye Başkanı Mahmut Badem ise birliktelik vurgusu yaparak bir önceki dönem belediye başkanı olan Bekir Keskin'e ve eşi Gülfer Keskin'e teşekkür etti.

Badem, "Burası sizlerin emekleri sizlerin paraları ile bugüne gelmiştir. Dün yapılan yarın yapılacak olan her şeye herkesin gocunmadan bakması gerekir. 1500 yıllık kültürü yaşatmak ayakta tutmak büyük bir başarıdır. Emeği geçen herkesi çok teşekkür ediyorum. Sanayinin otomasyonun acımasızca rekabet ettiği bu dönemde insan emekleri yok olmaya yüz tutmuş el emeği göz nuru ürünler zor duruma düşmüştür."

"BU İŞİN DESTEKÇİSİYİZ"

"Bugün organik pamuğu, domatesi, biberi aradığımız bir dönemde bu ürünler diğerlerinden birkaç misli pahalı olsa da pazarda yerini bulacaktır. Biz de bu işin destekçisi olacağız. Ödemiş'te hepimiz bir arada yaşıyoruz. 130 bin nüfuslu büyük bir ilçeyiz. Kadın Kooperatifi önemli bir kooperatif daha katılımcı daha iyi bir şekilde hep birlikte olacağız. Bir önceki dönem bu binayı size tahsis eden belediye başkanımız Bekir Keskin'e eşi Gülfer Keskin'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından belge törenine geçildi. Başarılı kursiyerlere belgeleri protokol tarafından tek tek belgeleri takdim edildi.

"PROJELERİMİZİ İYİ YAZDIĞIMIZA İNANIYORUZ"

Belge töreninde konuşan Gülfer Keskin de "Kadın Kooperatifinde birçok farklı hikayeleri olan kadınlar bir araya geldi. Birlikten kuvvet doğdu ve bu çatı altında güzel başarılı işlere imza atıldı. Bizler 'ipekle geleceğini doku' projesi ile Sabancı Vakfından hibe destek aldık. Yine aynı zamanda birlemiş milletlerden de bir hibe destek aldık. Burada her şey yan yana gelince güzellikler ortaya çıktı. İyi de proje yazdığımıza inanıyoruz. 1500 yıllık Dabbay'dan doğan bugünlere kadar gelen kültürümüzü bir parça yaşatmanın korumanın önemli olduğunu düşünüyorum emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Program daha sonra düzenlenen serginin gezilmesi ile devam etti. Son olarak katılımcılara ikramlarda bulunuldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş İpeği Dokuma' Kursiyerlerine Belge Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement