Öğretmenler Günü'ne Özel Botan Efsanesi Gösterisi - Son Dakika
Yerel

Öğretmenler Günü'ne Özel Botan Efsanesi Gösterisi

Öğretmenler Günü\'ne Özel Botan Efsanesi Gösterisi

Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın himayelerinde kurulan Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu (Botan Efsanesi), Öğretmenler Günü'ne özel gösteri düzenledi.
Siirt 14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen gösteriyi izlemeye, Siirt'te görev yapan tüm...

24.11.2013 22:49

Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın himayelerinde kurulan Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu (Botan Efsanesi), Öğretmenler Günü'ne özel gösteri düzenledi.

Siirt 14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen gösteriyi izlemeye, Siirt'te görev yapan tüm öğretmen ve aileleri katıldı.

1 Eylül 2013 tarihinde Feshane'de Siirt Günleri'nin Gala gecesinde sahneye çıkan Botan Efsanesi, gösteriyi izleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından da beğenilmişti. İkincisi Öğretmenler Günü'ne özel olarak hazırlanan Botan Efsanesi, öğretmenlere heyecan dolu anlar yaşattı.

Siirt'in kültürünü tanıtmak amacıyla Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu'nu kurduklarını belirten Vali Ahmet Aydın, öğrencilerin sahnede göstermiş olduğu başarılarından dolayı tebrik etti. Vali Aydın dansçılara çiçek takdim ederken, Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu Yönetmeni Sezgin Aydın'a plaket takdim etti.

Vali Aydın burada yaptığı konuşmada, "Öğrencilerimiz çok güzel bir gösteri sahnelediler. Bunda dolayı tüm öğrencilerimize teşekkür ederim. Ailelerine de teşekkür ederim, çünkü evlatlarını bize emanet ettiler. Bu çocuklar her zaman bizim emanetimizdir. İnşallah çok yakında bu ekip Türkiye genelinde Siirt'i tanıtacak. Sahnede savaşın ne kadar kötü olduğu anlatıldı. 'Edi bese' dedik 'yeter artık' dedik. Savaş olmasın, kavga olmasın dedik. Bu konuda en büyük görev kızlarımıza ve annelerimize düşüyor. Çünkü ana yüreği çok hassastır. Ana yüreği ağlayan bir çocuğu ağlayan bir evladı bilendir. Tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun" dedi.

Daha sonra toplu hatıra fotoğrafı çekildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmenler Günü'ne Özel Botan Efsanesi Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement