Omü Mimarlık Fakültesi 1. Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Omü Mimarlık Fakültesi 1. Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Omü Mimarlık Fakültesi 1. Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde kurulan 2013 2014 eğitim ve öğretim yılında öğrenci almaya başlayacak OMÜ Mimarlık Fakültesi 1. Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.

26.06.2013 16:47

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde kurulan 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında öğrenci almaya başlayacak OMÜ Mimarlık Fakültesi 1. Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.

Kuruluş çalışmalarını sürdüren ve OMÜ İlkadım Kampüsü'nde eğitim-öğretime başlayacak Mimarlık Fakültesi 1. Danışma Kurulu Toplantısı'nı, fakülte dekanı Prof. Dr. Ahmet Bulut başkanlığında yaptı.

Fakülte Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Burak Pancar, öğretim üyeleri Yrd. Doç. Melda Genç, mimar Esra Türkel,  araştırma görevlisi Zeynep Uzun, fakülte sekreteri İbrahim Tan ile Samsun İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Tüfek, mimarlar Feride Tosun, Cengiz Şentürk'ün de katıldığı toplantıda, fakültenin kurulumunda gelinen nokta, tahsis edilen binada yerleşim planı, mimarlık bölümü müfredatının gözden geçirilmesi gibi konular ele alındı.

Toplantıya katılan AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir,  OMÜ bünyesinde mimarlık fakültesi kurulmasının önemli bir fırsat olduğunu ve herkesin katkı sağlaması gerektiğine vurgu yaptı.

Mimarlık fakültelerinin ülke için önemli olduğunu, bir mimarın dokunduğu her çalışmanın daha başarılı ve estetik olacağına değinen  Demir, "Öğrenciler ile piyasada çalışan mimarlar, yan dallardaki meslek gruplarından olanlarla ortak çalışmaların yapılması önemli. Şantiye yönetimi şeklinde bir dersin katkısı ise yüksek olacaktır. Teknik işlerin yönetilmesine dair öğrencilerin donanımlı olması gerekli ve yeni çıkacak yasayla mimarlık öğrencileri mezun olduktan sonra mevcut bürolarda stajda görebilecekler. Fakülte yönetimi tarafından eğitim buna göre de şekillendirilebilir. Fakülte idaresinin kurul çalışmasında değinilen konuları ne kadar önemsediğini gördük. Fakülte çalışmalarına her türlü katkının sağlanması gerekli" dedi.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bulut ise üniversiteden mezun edilen insan kaynağını yetiştirirken, eğitim süreçlerinin mezunların istihdam edildiği sektörle işbirliği içinde planlanmasının arzu edilen bir durum olduğunu kaydetti.

Toplantı sonunda ortaya konulan görüşler rapor haline getirilerken, kurul toplantılarının belirli periyotlarla düzenli bir şekilde yapılacağı açıklandı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Omü Mimarlık Fakültesi 1. Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement