Ortahisar Belediyesi'nin Zağnos Vadisi'nde Düzenlediği Ramazan Özel Programına Vatandaşlar Yoğun... - Son Dakika
Yerel

Ortahisar Belediyesi'nin Zağnos Vadisi'nde Düzenlediği Ramazan Özel Programına Vatandaşlar Yoğun...

Ortahisar Belediyesi\'nin Zağnos Vadisi\'nde Düzenlediği Ramazan Özel Programına Vatandaşlar Yoğun...

Ortahisar Belediyesi’nin organize ettiği Ramazan Özel Programı Zağanos Vadisi’nde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

28.06.2015 12:13

Ortahisar Belediyesi'nin organize ettiği Ramazan Özel Programı Zağanos Vadisi'nde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Programda dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincileri İranlı Hafız Ahmed Ebul Kasımi ile Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien'in Kur'an Kerim tilavetini büyük bir dikkat ve heyecanla dinleyen vatandaşların yer yer duygulandığı görüldü.

Ramazan Özel Programı'na Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, İl Müftüsü Keramettin Demir, Trabzon Büyükşehir Başkanvekili Seyfullah Kınalı, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş,İl Başkanı Haydar Revi, İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, Belediye Meclisi üyeleri ile çok kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Kur'an tilavetinin ardından vatandaşlara iftar yemeği verildi.

RAMAZAN'IN MANEVİ İKLİMİNİ BİRLİKTE YAŞIYORUZ

Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç konuşmasında Ramazan'ın manevi iklimini daha iyi bir şekilde yaşamak istediklerini belirterek, bu çerçevede bu tür programlarla vatandaşlarla buluştuklarını söyledi. Başkan Genç, "Sizlerin kuran ve peygamber sevgisinin ne kadar derin olduğunu biliyoruz. İnsanlar kuranın müjdesi dilden dile dolaşmış ve gerçek budur demiş buraya gelmişler. Kuran sevgisi için kuran dostları oldukları için. Sizlerin kuran ve peygamber sevgisi, bu ilgisi devam ettikçe bu arkadaşlarımızı davet etmeye devam edeceğiz. Bu güzel atmosferde sizlerle beraber ekmeğimizi, suyumuzu, soframızı bölüşelim istedik. Hepsinden önemlisi de kardeşliğimizi ve sevgimizi çoğaltalım. Birbirimize olan hoşgörümüzü çoğaltalım. Şehrimize yakışır bir Ramazan iklimini yaşayalım, yaşatalım istedik." dedi

RAMAZAN KURTULUŞ REÇETESİDİR

Ramazan ayının Kuran'ı Kerim'in indirildiği ay olduğunu hatırlatan Genç, Ramazan ayının insanlara kurtuluş reçetesi verdiğini belirterek, "Kuran'ı Kerim insanlara bir yaşam felsefesi veriyor. Bize nasıl mutlu olunur, nasıl güzel ahlaklı olunur, nasıl içimizi ve dışımızı temiz bir şekilde tutabiliriz. Bu mesajı iyi anlamamız, özümsememiz ve özümsetmemiz gerekiyor. Biz müminler olarak birbirimize dua edelim. Bütün Müslüman kardeşlerimiz için, Ortadoğu'daki Müslümanlar için, Mısır ve Suriye'deki Müslüman kardeşlerimiz için dua edelim. Ülkemizin birliği ve beraberliği, kardeşliğimiz için dua edelim." diye konuştu.

ESKİ RAMAZAN KÜLTÜRÜ YAŞATILMALI

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Ramazan ayında bu tür programlar düzenlenmesinin halk arasındaki birlik, beraberlik ve kaynaşmanın tesisi açısından önemli olduğuna dikkati çekerek Ortahisar Belediyesi'ne etkinliği düzenlemesinden dolayı teşekkür etti. Vali Öz, "Vatandaşlarımızın dostluk ve kardeşlik duyguları içinde birbirleriyle kaynaştığı ortamların olduğuna şahit oluyoruz. Çok eskiden beri Ramazan programları bizim kültürümüzün bir parçası olmuştur. Bu etkinlikler bütün Müslüman coğrafyasında vardır. Ramazan ayının ruhuna ve amacına bir nebze olsun katkı yapmak için bu tür programlar düzenlenmesinin ayrı bir önemi vardır. Vatandaşlarımızın da bu programlardan büyük bir memnuniyet duyduğunu biliyoruz." Dedi.

BİZ TEK BİR MİLLET GİBİYİZ

Programa katılan hafızlar, Türkiye'deki ramazan etkinliklerini çok beğendiklerini ifade ederek etkinliği düzenleyen Ortahisar Belediyesi'ne teşekkür etti. Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien 20'den fazla ülkede programa katıldığını belirterek, Türkiye ve Trabzon'daki insanların Kuran-ı Kerim dinlemelerinin çok farklı ve güzel olduğunu belirtti. Türkiye'deki insanlarla bir millet gibi olduklarını belirten Hafız Saiden, "Allah'a, Türkiye'yi tüm kötülüklerden koruması ve İslam alemi'ni bir çatı altında toplaması için dua ediyoruz." dedi. Türkiye'ye 2005 yılından beri programlara gelip gittiğini söyleyen Sadien, "Kendimi Afrika'da gibi hissediyorum. Adetler, iftarlar, sahurlar, İran gibi." diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortahisar Belediyesi'nin Zağnos Vadisi'nde Düzenlediği Ramazan Özel Programına Vatandaşlar Yoğun... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement