Osamangazi'den Eğitime Bir Katkı Daha - Son Dakika
Yerel

Osamangazi'den Eğitime Bir Katkı Daha

Osamangazi\'den Eğitime Bir Katkı Daha

Osmangazi Belediyesi yaptığı yatırımla Çekirge Mahallesinde bulunan Murat Hüdavendigar İlkokulu'nu yeniledi.

11.02.2014 15:04

Osmangazi Belediyesi yaptığı yatırımla Çekirge Mahallesinde bulunan Murat Hüdavendigar İlkokulu'nu yeniledi.

Osmangazi Belediyesi, Çekirge semtindeki 1. Murat Hüdavendigar İlköğretim Okulu'nun bahçe ve çevre düzenlemesi tamamlayıp, okulu yeni haliyle öğrencilerin hizmetine sundu. Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "2013-2014 eğitim yılı ikinci döneminin çocuklarımız ve öğretmenlerimiz için başarılı geçmesini diliyorum. Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli eğitimi için 5 yıldır kesintisiz çalışıyoruz. Eğitime ve siz kıymetli çocuklarımıza ihtiyaç duyduğunuz her alanda destek veriyoruz" dedi.

Okul bahçesinde düzenlenen törene Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeybek, okul müdürü, öğretmenler, Çekirge Muhtarı Mehmet Taşkesen ve veliler katıldı. Bugüne kadar ilçede 200 okula ihtiyaçlarına göre çeşitli katkılarda bulunduklarını ifade eden Dündar, "Çünkü size yaptığımız yatırım kendi geleceğimize yapmış olduğumuz bir yatırımdır. Bu şuurla belediye olarak okullarımız ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bugüne kadar 200 okulumuzda bahçe düzenlemesi yaptık. Çocuklarımızın güvenli eğitim alabilmeleri için okul duvarlarını yaptık. Okullarımızın cephelerini yeniledik, boyadık. Ek hizmet binaları ve yeni derslikler yaptık. Bundan sonra da ihtiyaca göre okullarımıza desteğimiz sürecektir. Bursa'mızda iki büyük okul projesini hayata geçireceğiz. Mehmet Akif Mahallesi'ne yapacağımız Osmangazi İlköğretim Okulu ve Hamitler'e yapacağımız sizin okulunuz ile aynı adı taşıyan Murat Hüdavendigar Lisesi ve Eğitim Kampusu ile eğitimde iki büyük projeyi daha hayata geçirmiş olacağız. Siz değerli eğitimcilerimize ve kıymetli öğrencilerimize yeni okul bahçenizin ve ikinci eğitim yılınızın bir kez daha hayırlı olsun diyorum" dedi.

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeybek de, Murat Hüdavendigar İlköğretim Okulu'nun eski haliyle şimdiki hali arasında büyük fark olduğunu belirterek, belediyeye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ülkesinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Murat Hüdavendigar İlkokulu'nda öğrenim gören Suriyeli öğrenci Hannan Makhavi, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a çiçek takdim etti. Dündar, törenin ardından öğretmenler odasını ziyaret edip, öğretmenlerle bir süre sohbet etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osamangazi'den Eğitime Bir Katkı Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement