Öykam'da "Sinema Odası" Çok Yakında - Son Dakika
Yerel

Öykam'da "Sinema Odası" Çok Yakında

Öykam\'da "Sinema Odası" Çok Yakında

Ödemiş Belediyesi tarafından kent kültürü ve tarihinı korumak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM), bir taraftan “Kore Gazileri” sergisi hazırlıklarını sürdürürken bir taraftan da “Sinema Odası” için Ödemiş’teki eski sinema işletmecileri ile görüşmeler yapıyor.

07.01.2014 14:25

Ödemiş Belediyesi tarafından kent kültürü ve tarihinı korumak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM), bir taraftan "Kore Gazileri" sergisi hazırlıklarını sürdürürken bir taraftan da "Sinema Odası" için Ödemiş'teki eski sinema işletmecileri ile görüşmeler yapıyor.

1960'lı yıllarda Ödemiş'te altı yazlık ve üç kışlık olmak üzere beş sinema bulunduğunu, bunların "İyi Sinema", "Özler Sineması", "Renk Sineması", "Büyük Sinema", "Şehir Sineması" ve "Zafer Sineması" olduğunu hatırlatan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, "Her akşam çeşitli filmlerin gösterildiği sinemalarda binlerce kişi film izlerdi. Önümüzdeki günlerde Yıldız Kent Müzesi'nde açılması planlanan "Sinema Odası" için birçok eski sinema makinesi, ışık, projeksiyon malzemesi, eski filmler, posterler toplanmış ve odanın dizaynı yapılmaya başlanmıştır." dedi.

Hazırlık çalışmaları kapsamında ilçedeki eski sinema işletmecilerinden Şefik Dosdoğru ve Hasan Dirikan ile de röportajlar yapıldığını kaydeden Başkan Keskin, Müze Müdürü Prof. Dr. Engin Berber ile sohbet şeklinde yapılan görüşmelerde, Ödemişlilerin sinemaya olan ilgisi, sinema işletmeciliği ve eski sinemalar hakkında konuşulduğunu söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öykam'da 'Sinema Odası' Çok Yakında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement