Prof. Dr. Çağrı Erhan, Atatürk Üniversitesi'nde Türkiye-Ab İlişkilerini Anlatacak - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Çağrı Erhan, Atatürk Üniversitesi'nde Türkiye-Ab İlişkilerini Anlatacak

Prof. Dr. Çağrı Erhan, Atatürk Üniversitesi\'nde Türkiye-Ab İlişkilerini Anlatacak

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve Atatürk Üniversitesi AB Dokümantasyon Merkezi’nin Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümüyle birlikte düzenlediği “Son Gelişmeler Işığında: Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri” temalı konferansın konuğu Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağrı Erhan olacak.

26.05.2014 09:23

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve Atatürk Üniversitesi AB Dokümantasyon Merkezi'nin Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümüyle birlikte düzenlediği "Son Gelişmeler Işığında: Türkiye- Avrupa Birliği İlişkileri" temalı konferansın konuğu Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağrı Erhan olacak.

Diplomasi Söyleşileri Konferans Dizisi kapsamında bugüne kadar Türkiye'den ve yurtdışından birçok diplomatik misyon temsilcisini ve akademisyeni üniversite öğrencileriyle buluşturan Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 27 Mayıs Salı saat 14.30'da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi B2 salonunda Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağrı Erhan'ı konuk edecek.

Prof. Dr. Çağrı Erhan Kimdir?

1972 İstanbul doğumlu olan Prof. Dr. Çağrı Erhan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesidir ve aynı zamanda Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) Müdürüdür.

Prof. Dr. Çağrı Erhan 1993'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olmuş; aynı üniversitede, 1996'da uluslararası ilişkiler yüksek lisansını, "Türk-Amerikan İlişkilerinde Afyon Sorunu" başlıklı tezi savunarak tamamlamıştır. 2000 yılında ise, "Osmanlı-Amerikan Siyasi İlişkileri" başlıklı doktora teziyle, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümünde doktor unvanını almıştır. 2003'te Siyasi Tarih alanında doçent olan Erhan; 2009 yılında da aynı alanda profesör unvanını almıştır.

Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM), T.C. Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM), Uluslararası İlişkiler Konseyi (UİK), Türk Askeri Tarih Komisyonu, MEB Tarih Yazıcılığı Milli Komitesi, Avrupa Konseyi Tarih Eğitim Projeleri Editörler Kurulu, Uluslararası Siyasi ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi gibi kuruluşlarda muhtelif makamlarda bulunmuş/bulunmaktadır. Şubat 2007'de Türk-Atlantik Konseyi Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Şubat-Kasım 2008'de Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 2009-2010 yıllarında USAK (Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu) Koordinatörlüğü ve USAK Transatlantik Araştırmaları Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2013'te Başbakanlık Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu'na seçilmiştir.

Prof. Dr. Çağrı Erhan, evli ve iki çocuk babasıdır. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Çağrı Erhan, Atatürk Üniversitesi'nde Türkiye-Ab İlişkilerini Anlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement