Sakarya Meralarında Islah Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Sakarya Meralarında Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Sakarya Meralarında Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, Sakarya genelinde devam eden mera ıslah çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

05.05.2012 16:17

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, Sakarya genelinde devam eden mera ıslah çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Keskin, genel bütçe imkanları ve İl Özel İdaresi'nin destekleriyle devam eden çalışmalar tamamlandığında meralardan maksimum düzeyde yararlanılacağını söyledi.

Ülkemizde kaliteli kaba yemin, çayır meraları ile yem bitkileri ekilişlerinden olmak üzere iki kaynaktan sağlandığını bildiren Keskin, hayvancılığın gelişmesinin önemli ölçüde yem bitkileri üretimine bağlı olduğunu söyledi. Meralardan maksimum düzeyde yararlanmak ve yem bitkileri ekilişlerini artırmanın büyük önem taşıdığına dikkat çeken Keskin, hayvansal ürünlerin üretimi için, kaba yemin ucuz üretildiği kaynak olan çayır ve meraların aynı zamanda su ve rüzgar erozyonunu da önleyen, ekolojik dengeyi koruyan doğal kaynaklar olması açısından da ıslahlarının önem taşıdığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, Genel Bütçe imkanları ile temin edilen ot ilaçları sayesinde ıslah çalışmaları devam eden Akyazı Kızılcıkorman, Yahyalı, Çatalköprü, Topağaç, Yenidoğan, Sukenarı, Altındere, Erenler K. Reşitbey, Ferizli Seyifler, Karapürçek Yazılıgürgen, Hendek Çayırbaşı, Ortaköy, Adapazarı Taşlık, Sapanca Yanık meralarında bulunan çalı ve dikenlerin yok edilmesinde kullanıldığını söyledi. Keskin, çalıların büyük olduğu yerlerde ise ilaçlamadan önce mekanik olarak temizliğin yapılabilmesi için Adapazarı Abalı, Akyazı Yuvalak, Kızılcıkorman, Çatalköprü, Kabakulak köylerinde de çalı kesme makinelerinin kullanıldığını belirtti.

Keskin, "Dönüşümlü olarak otlatmanın yapılabilmesi için merada ara bölme yapmak üzere Sapanca Yanık, Hendek Soğuksu, Sofular, A. Çalıca, Türbeköy, Ortaköy, Çayırbaşı, Akyazı Yuvalak, Kızılcıkorman, Gebeş, Uzunçınar, Bedilkazancı, Eskibedil, Kabakulak, Adapazarı Taşlık, Kasımlar, Bileciler, Taraklı Mahdumlar, Ferizli Kuşça köylerine İl Özel İdare Bütçesinden alınan ihata malzemeleri verildi. Meradaki ot yapısını düzenlemek ve güçlendirmek amacıyla Akyazı Altındere, Yuvalak, Eskibedil, Kızılcıkorman köylerine kimyevi gübre verilerek, buradaki ot yapısının güçlendirilmesine başlandı. Merada otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için ise Akyazı Eskibedil, Uzunçınar, Bedilkazancı, Yuvalak, Topağaç ve Kızılcıkorman köylerine suluk yaptırıldı. Meralarda şahıslar tarafından yapılabilecek işgaller ve tahribatlar da ihata yapımı sayesinde önleniyor. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında Sakarya meralarından en yüksek verimi elde edeceğiz. Böylece hayvancılığımıza ve doğal dengeye de büyük katkı sağlanmış olacak" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya Meralarında Islah Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement