Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı'nın Tabelası ve Anıtı Yenilendi - Son Dakika
Yerel

Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı'nın Tabelası ve Anıtı Yenilendi

Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı\'nın Tabelası ve Anıtı Yenilendi

Osmaniye'nin merkezindeki Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı'nın tabelası ile anıtı yenilendi.

22.11.2013 13:38

Osmaniye'nin merkezindeki Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı'nın tabelası ile anıtı yenilendi. Çalışmalar kapsamında park içerisinde küçük çaplı çevre düzenlemeleri de yapıldı.

Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu'nun 1974 yılında 39. tümene bağlı Osmaniye'de konuşlandırılan 50. Piyade Alay Komutanı iken, 20 Temmuz 1974 tarihinde birliği ile birlikte Kıbrıs'a ilk çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komutanı olarak Kıbrıs Barış Harekatına katılmış ve 21 Temmuz günü Pladin bölgesinde şehit olmuştu.

Yıllardan bu yana Osmaniye'de bu parkta ölümsüzleşen Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkındaki düzenlemeler, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Parkın Devlet Bahçeli Meydanı'na bakan yönüne parkın isminin yazıldığı yeni tabela yerleştirildi. Parkın vatandaşların yoğun olarak kullandığı ATM'lerin olduğu yönüne ise Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu'nun resminin de bulunduğu bir anıt yapıldı. Anıtta şehidin özgeçmişi de anlatıldı.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, konuyu devamlı gündeme getirerek haber yapan OŞYAD Başkanı ve Gazeteci Mustafa Bardak'a teşekkür etti. Kara, "Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı'nın genelini kapsayacak bir yenileme projemiz var. Ancak projede bazı aksaklıklar olduğu için çalışmalar biraz uzadı. Genel yapılacak yenileme çalışmaları içerisinde tabela ve anıt çalışmaları yapacaktık. Bu konuda Mustafa Bardak kardeşimiz geciktirdiğimiz bir konuyu bize defalarca haklı olarak basın yolu ile aktardı. Biz de bu genel çalışmayı beklemeden bu yaptığımız tabela ve anıt çalışmasını öncelikli hale getirdik. Kendisine bu duyarlı, uyarıcı, yapıcı eleştirilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Buradan bir kez daha ifade ediyorum ki yapıcı eleştiriler bizlere yol gösterecektir" şeklinde konuştu.

Başkan Kadir Kara açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu haber vesilesi ile Osmaniye'mizde Garnizon ve çıkarma komutanlığı yapan Kıbrıs Şehidimiz Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu'nun şahsında tüm Kıbrıs şehitlerimizi, gazilerimizi ve Kıbrıslı mücahitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Osmaniye halkının en kalbi rahmet ve dualarını sunuyoruz. Ruhları şad olsun." - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı'nın Tabelası ve Anıtı Yenilendi - Son Dakika


Advertisement