Şehit ve Gazi Dernekleri ve Huzurevi Sakinleri Vali Vasip Şahin'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Şehit ve Gazi Dernekleri ve Huzurevi Sakinleri Vali Vasip Şahin'i Ziyaret Etti

Şehit ve Gazi Dernekleri ve Huzurevi Sakinleri Vali Vasip Şahin\'i Ziyaret Etti

‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’ ve ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ nedeni ile Şehit ve Gazi Dernekleri üyeleri ile Huzurevi sakinleri, Malatya Valisi Vasip Şahin’i makamında ziyaret etti.

17.03.2014 16:16

'18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü' ve 'Yaşlılara Saygı Haftası' nedeni ile Şehit ve Gazi Dernekleri üyeleri ile Huzurevi sakinleri, Malatya Valisi Vasip Şahin'i makamında ziyaret etti.

Vali Şahin, Malatya'da faaliyet gösteren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Bayram Akdemir, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Duran Şahin, Önce Vatan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Kıbrız ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk ve dernek üyelerini, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeni ile makamında kabul etti.

Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Duran Şahin, Vali Şahin'e; "Değerlerimizi yaşatmak, geleceğe taşımak bizlerin görevi, malumunuz yarın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü, bu vesile ile sizleri ziyaret ettik kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz " diyerek gün dolayısı ile düzenlenecek olan etkinliklere kendisini davet etti.

Vali Şahin, "Anlamlı gün sebebi ile şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Bu gün yaşayan gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyor, onlara da aileleri ile birlikte hayat boyu sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum. Şehitlik en güzel mertebe bizim hem milli hem de kültürel tarihimiz de oldukça apayrı yeri var, istisnai bir mertebe, bir unvan, bir şehidin yakını olmak bir şehit çocuğu olmak öteden beri milletimiz için en büyük gurur kaynağı olmuştur. Devletimizde Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize gereken desteği gereken ilgiyi gösterme noktasında epeyce düzenlemeler yaptı, epeyce imkanlar getirdi. Bu şehitlerimiz ve gazilerimizin yaptığı fedakarlıklar karşısında muhasebesi yapılacak bir şey değil ama en azından bir millet olarak bir devlet olarak şehitlerimize, gazilerimize ayrı bir noktada itibar gösterildiğinin, korunup kollandığının, görülüp gözetildiğinin ifadesidir. İnşallah bundan sonrada daha iyi standartlara kavuşturulacaklardır" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Huzurevinde ikamet eden Huzurevi sakinleri İl Müdürü Oktay Taş, İl Müdürlüğü ve Huzurevi yetkilileri ile birlikte Vali Şahin'i makamında ziyaret ederek kendisine çiçek hediye ederek kabullerinden dolayı teşekkür etti.

Vali Şahin, Huzurevi sakinlerine, kendilerini burada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yıllar boyu biriktirdiğiniz tecrübenin bilginin yeni nesillere aktarılması yönünde önemli bir kaynaksınız, biz özellikle gençlerimizin sizleri sıkça ziyaret etmesini, sizleri dinlemelerini, sizlerden o dağarcığınızdaki bilgileri tecrübeleri kendilerine bir yön çizebilme yol çizebilme adına alarak onu özümsemelerini istiyoruz" diyerek gençleri kendilerinin sık sık ziyaret edip etmediklerini sordu aldığı olumlu cevap karşısında da memnuniyetini dile getirerek huzurevi sakinleri ile bir süre sohbet etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit ve Gazi Dernekleri ve Huzurevi Sakinleri Vali Vasip Şahin'i Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement