Selçuklu Belediyesi'nden Sızma'da İftar - Son Dakika
Yerel

Selçuklu Belediyesi'nden Sızma'da İftar

Selçuklu Belediyesi\'nden Sızma\'da İftar

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Sızma Mahallesi’nde iftar programı düzenledi.

13.07.2014 15:34

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Sızma Mahallesi'nde iftar programı düzenledi.

Yeni hizmet döneminde Selçuklu Belediyesi'ne bağlanan mahallerde gerçekleştirilen "iftar buluşmaları" Tepekent ve Başarakavak'ın ardından Sızma Mahallesi ile devam etti. Eski belediye hizmet binası bahçesinde gerçekleşen programa Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak, Selçuklu Müftüsü Ali Okutan, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Sızma Muhtarı ve mahalle sakinleri katıldı. Sızma'nın yeni dönemde Selçuklu'nun bir mahallesi olduğunu ve geleneksel hale gelen iftar buluşmalarında Sızmalılarla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Akşamın bu bereketli saatinde hep birlikte iftar edeceğiz. Biz bu güzellikleri yaşarken maalesef coğrafyamızda acılar var. Duaların kabul olduğu bu saatte özellikle Müslüman kardeşlerimizin birliği için dua etmeliyiz. Akan kanın durması ve bölgemize barışın gelmesi için duaya ihtiyaç var" dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ, YENİ TÜRKİYE'NİN KAPISINI AÇACAK"

Sızmalılara yerel seçimlerde verdikleri yüksek destek için teşekkür eden Başkan Altay Türkiye'nin yeni bir seçim sürecine girdiğini ifade etti. Altay, "Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız. Sayın Başbakanımızı inşallah ilk turda Cumhurbaşkanı seçtireceğiz ve yeni Türkiye yolunda halk ilk defa cumhurbaşkanını seçmiş olacak. Onun için güçlü desteğe ihtiyacımız var. İktidarımızla birlikte birçok yenilik ve düzenleme oldu. Ama bunların en önemlisi halkın artık kendi Cumhurbaşkanını seçmesi olacak. 10 Ağustos'ta da bu seçim gerçekleşecek. Onun öncesinde son miting 9 Ağustos'ta Konya'da olacak. Buradan 9 Ağustos'daki büyük Konya mitingine de hepinizi davet ediyorum. İnşallah hem mitingde, hem de sandıklarda Konya tüm Türkiye'ye bir mesaj verecek. Halkımız seçtiği ilk Cumhurbaşkanını güçlü bir destekle Çankaya'ya gönderecek ve bundan sonra yeni anayasanın ve yeni Türkiye'nin kapısı açılmış olacak. Buna inancımız tam" diye konuştu.

İftar programına katılanlara teşekkür eden AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak da, "Bugün burada oluşmuş birlik ve beraberlik havasının kalıcı olmasını diliyorum. Allah'ın bu havaya ihtiyacı olan etrafımızdaki Müslüman ülkelere de bu güzel vakitleri yaşatmasını temenni ediyoruz. AK Parti Hükümeti boyunca Türkiye hep ilkelere şahit oldu. Yine bir ilki yaşayacağız. Milletimizin oy kullanarak seçeceği ilk Cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşmaktayız. Şimdiye kadar Başbakanımıza desteğinizin sürdüğü gibi bu seçimde de coşkuyla bu desteğin devam edeceğini biliyorum. Şimdiye kadar vermiş olduğunuz destekler için de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İftar öncesi selamlama konuşması yapan ve dua eden Selçuklu İlçe Müftüsü Ali Okutan da, "Ramazan-ı şerifin rahmet mevsimini geçirdik. Şu anda Cenab-ı Hakkın bizleri bağışlama mevsimi olan mağfiret mevsimine girdik. Bu aylar, bu geceler bizlerin hem maddeten, hem manen, ruhen, hem de toplumsal olarak bilinçlenmemize, ruhen arınmamıza, birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olan mübarek zaman dilimidir. İnşallah bizlerin bu aylarda göstereceği birlik ve beraberlik duygusu hayatımızın tüm zaman diliminde de sürsün. Yine bu mübarek zaman diliminde duamız o ki tüm dünya coğrafyasında yaşanan zulümler son bulsun. Ramazan ayı insanlığın dirilişine ve Müslümanların şuurlanmasına vesile olsun" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuklu Belediyesi'nden Sızma'da İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement