Şenpazar'da Çöp Aktarma İstasyonunda Sona Gelindi - Son Dakika
Yerel

Şenpazar'da Çöp Aktarma İstasyonunda Sona Gelindi

Şenpazar\'da Çöp Aktarma İstasyonunda Sona Gelindi

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) tarafından yürütülen Katı Atık Bertaraf Tesisi için Şenpazar'da kurulan aktarma istasyonunda sona gelindi.
Devrekani'nin Sarıyonca köyüne yapılması hedeflenen Katı Atık Bertaraf Tesisi için...

27.11.2013 16:44

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) tarafından yürütülen Katı Atık Bertaraf Tesisi için Şenpazar'da kurulan aktarma istasyonunda sona gelindi.

Devrekani'nin Sarıyonca köyüne yapılması hedeflenen Katı Atık Bertaraf Tesisi için Kastamonu Valiliği tarafından merkez ve ilçe belediye başkanlıklarının bütçesinden ödenek ayrıldıktan sonra İller Bankasından da 3 milyon TL kredi kullanıldı.

Tüm hızıyla sürdürülen çalışmaların 2014 yılının başında aktarma istasyonlarıyla birlikte bitirilerek hizmete açılması bekleniyor.

Bu kapsamda Cide ve Şenpazar ilçelerini kapsayan aktar istasyonundaki çalışmaların tamamlandığı belirtildi. Ayrıca proje kapsamında köylere de çöp konteynırları konulacak. Çöp arabalarıyla alınacak olan çöpler aktarma istasyonuna getirilecek. Burada toplanan çöpler araçlarla Katı Atık Bertaraf Tesisine gönderilecek. Bu sayede dere ve doğaya atılan çöplerin önüne geçilerek çevrenin kirletilmemesi sağlanacak.

Ayrıca proje sayesinde Şenpazar Toplum Sağlığı Merkezindeki tıbbi atıklar da Devrekani'deki tıbbi atık sistemine taşınarak bertaraf ediliyor.

Projeye verdikleri desteklerden ötürü Şenpazar Belediye Başkanı Suat Saygın, tüm belediye başkanlarına teşekkür ederek, projenin biran önce tamamen hayata geçirilmesini büyük bir sabırsızlıkla beklediklerini kaydetti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şenpazar'da Çöp Aktarma İstasyonunda Sona Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement