Sigaranın Zararları Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Sigaranın Zararları Anlatıldı

Sigaranın Zararları Anlatıldı

Malatya Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü Tecde Cahide Nebioğlu İlköğretim okulunda öğrencilere sigaranın zararlarını anlattı.

12.02.2015 15:09

Malatya Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü Tecde Cahide Nebioğlu İlköğretim okulunda öğrencilere sigaranın zararlarını anlattı.

Yeşilyurt ilçesinde bulunan Tecde Cahide Nebioğlu toplantı salonunda düzenlenen konferansa Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, Okul Müdürü Osman Gürbüz, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Malatya Toplum Destek Polis Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Mustafa Demir ve Tuba Arslan tarafından sunum eşliğinde verilen bilgilerde sigara bağımlılığının insana suç işlettirebileceği anlatılarak madde bağımlılığının da ilk adımının sigaradan başladığı belirtildi. Bu nedenle sigaradan uzak durulması gerektiğinin altı çizilerek sigaranın aynı zamanda birçok hastalığın başlangıcı odluğu vurgulandı. Sigara yüzünden birçok insanın hayatını kaybettiğini anlatan Polis ekipleri sigara ve alkolün özentiyle başladığına işaret ederek, "Sigara, alkol ve benzeri maddeler, bugünümüzü ve yarınınızı karartan, sizi kendi benliğinizden ve milli kültürünüzden koparan bir felakettir. Merak ve özentiyle başlayan sigara içme, daha sonra gelen alkol alışkanlığı ve bir üst derecesi olan alkol bataklığına düşmenin habercisidir" dediler.

Konferansın sonunda öğrencilere sigaranın zararlarını anlatan broşür dağıtılırken Polis Memuru Mustafa Demir'in sigaranın zararlarını anlatan maketleri öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı.

Tecde Cahide Nebioğlu Okul Müdürü Osman Gürbüz, Toplum Destekli Polis Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederek şunları söyledi:

"Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için herkes elini taşın altına koymalı, biz idareciler, öğretmenlerimiz ve öğrenci velilerimiz bu konuda sürekli olarak çocuklarımıza bu alışkanlıkların zararlarını anlatmalıyız."

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ise bir adı da mahalle polisi olan Toplum Destekli Polis Memurlarının haftanın en az iki üç günü mahallerine ziyaretler gerçekleştirdiğini belirterek "Gerek okullarımızda gerekse okuma merkezindeki öğrenciler ile yakından ilgilenip kötü alışkanlıkların zararlarını anlatıyorlar. Bu konuda yapmış oldukları çalışmalardan memnunuz. Toplum Destekli Polis Memurlarımıza teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sigaranın Zararları Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement