Sivas Belediyesi'nden Kutlu Doğum Haftasına Özel Program - Son Dakika
Yerel

Sivas Belediyesi'nden Kutlu Doğum Haftasına Özel Program

Sivas Belediyesi\'nden Kutlu Doğum Haftasına Özel Program

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de Atatürk Kültür Merkezinde 40 Hadis ve Veda Hutbesi Tasavvuf Konseri düzenledi.

22.04.2013 14:50

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de Atatürk Kültür Merkezinde 40 Hadis ve Veda Hutbesi Tasavvuf Konseri düzenledi.

Düzenlenen programa BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Genel Başkan Yardımcıları, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Belediye ve vatandaşlar katıldı.

Program öncesinde konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp,"Yaradılmışların en şereflisi insanların en edeplisi, Güzel ahlakın tamamlayıcısı, varlık aleminde en sevgili, seçilmiş ve seçkin insan, Peygamberimiz, Efendimiz Hz. Muhammed'in yeryüzünü şereflendirmesinin hatırasına düzenlenen Kutlu Doğum Haftasında O'na selam olsun. Dünya fani ölüm ise sınırlıdır bize lütfedilen şu sınırlı hayatımızda yolumuzu aydınlatacak insanlık ve inanç dünyasında iki cihan hedefimize ulaşmamızda bize rehberlik edecek önderlere muhtacız işte bunun için yüce yaratanımız rahmetiyle birçok peygamber göndermiştir. Hepimiz biliyor ve iman ediyoruz ki Rabbimiz en son olarak da bütün insanlığa rahmet olarak Peygamber Efendimizi göndermiştir. En ideal insan modelini aradığımızda görüyoruz ki Hz. Muhammed (s.a.v) Cenab-ı Hakk'ın razı olduğu insan modelidir. Elbette ki onu örnek alırsak kendimize, topluma ve bütün insanlığa iyilik yapmış oluruz" dedi.

Programda söz alan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise "Peygamber Efendimiz hepimiz için bir önder bir örnek ve bizlere düşen onun ümmeti olarak onun sancağı altında gölgelenmek isteyen buluşmak isteyen bütün Müslümanlara düşen onun hadislerini bilmek ve onun sünnetine uygun bir hayat tarzıyla ömrünü ifa etmektir. Efendimiz bir Resul son elçi ve şu anda yeryüzündeki tek hak dinin tebliğ edicisi, yani kendi ifadesiyle 'Bana emrolunanı size bildirdim' diyerek insanlık alemi için bir tebliğci ve müjdeleyici olduğunu ortaya koymuştur. Ondan öğrendiğimiz çok şey var belki eksik bıraktığımız da çok şey var. Hepimize düşen onun yolundan yılmadan yürümektir. Gerçek kurtuluş ancak bu şekilde sağlanır diye düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Solist Ender Doğan, birbirinden güzel ilahilerle salonda bulunan davetlileri mest etti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas Belediyesi'nden Kutlu Doğum Haftasına Özel Program - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement