Solaris, İzmir'e Üçüncülükle Döndü - Son Dakika
Yerel

Solaris, İzmir'e Üçüncülükle Döndü

Solaris, İzmir\'e Üçüncülükle Döndü

Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris Güneş Arabaları Ekibi, bu yıl sekizincisi düzenlenen "TÜBİTAK Formula G 2013 Güneş Enerjisi ile Çalışan Araç Yarışları"na katılarak, Türkiye üçüncülüğü elde etti.

29.08.2013 15:59

Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris Güneş Arabaları Ekibi, bu yıl sekizincisi düzenlenen "TÜBİTAK Formula G 2013 Güneş Enerjisi ile Çalışan Araç Yarışları"na katılarak, Türkiye üçüncülüğü elde etti. Kazandıkları kupayla, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret eden Solaris Güneş Arabaları Ekibi'ni, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Dursun Atalay ağırladı.

6 - 13 Ekim 2013 tarihleri arasında Avustralya'da düzenlenen Dünya Güneş Arabaları Yarışı'na katılacak ekip, gerekli 20 bin TL için sponsor desteği bekliyor. Solaris Güneş Arabaları Proje Yürütücüsü ve Sorumlusu Yard. Doç. Dr. Aytaç Gören TÜBİTAK Formula G 2013 Güneş Enerjisi ile Çalışan Araç Yarışları 20-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında İzmit Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirildiğini belirterek, "Desteğinizle elde ettiğimiz Türkiye üçüncülüğümüzü sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Heyecanımızı ve mutluluğumuzu arttıran bir başka nokta ise, bize duyduğunuz güvenle tasarlayıp ürettiğimiz, elektrik motoru ile yarışan ikinci aracımızla elde ettiğimiz Türkiye beşinciliğidir. Ekibimizin, Dünya Güneş Arabaları Yarışı (World Solar Challlenge, WSC) Avustralya'ya yaptıkları başvuru da kabul edildi. 6 - 13 Ekim 2013 tarihleri arasında final yarışı yapılacak olan ve S7 Güneş Arabası ile başvurusu onaylanan Solaris Ekibimiz ile birlikte, dünyanın 26 farklı ülkesinden 45 güneş arabası ekibi bu etkinliğe katılacaktır. Oldukça kısıtlı bütçemiz ve yoğun özveri ile çalıştığımız ekibimizin, lojistik bütçesi ile ilgili açığın tamamlaması halinde, bu yarışta da başarılı olacağına inancımız tamdır. Şimdiki hedefimiz Avustralya'dan dünya birincisi olarak Türkiye'ye dönmektir" dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse ise Solaris Güneş Arabası Ekibi'nin bir kısım ihtiyaçlarını karşılamada destek olduklarını belirterek, "Üniversitemizi başarıyla temsil eden ekibimizi yürekten kutluyorum. Kısıtlı bütçeleriyle harikalar yaratıyorlar. Dünya Güneş Arabaları Yarışı'nda başarıyla döneceklerine inanıyorum" dedi.

Solaris Güneş Arabaları ekibi, 40 bin TL'lik uçak biletlerini ve 35 bin TL olan aracın götürüp-getirme maliyetinin 15 bin TL'sini temin ederken, geri kalan 20 bin TL için destek bekliyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Solaris, İzmir'e Üçüncülükle Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement