Suriyeli Yetimlere İftar Yemeği Verildi - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Yetimlere İftar Yemeği Verildi

Suriyeli Yetimlere İftar Yemeği Verildi

Suriye'deki iç savaşta anne babalarını kaybeden 47 çocuğa, İslahiye İmam Hatip ve İlahiyat Gönüllüleri Derneği(İLKDER) tarafından iftar verildi.

15.07.2013 16:10

Suriye'deki iç savaşta anne babalarını kaybeden 47 çocuğa, İslahiye İmam Hatip ve İlahiyat Gönüllüleri Derneği(İLKDER) tarafından iftar verildi.

Çınaraltı Dinlenme Tesisleri'nde verilen iftar yemeğine; İlçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Demirtaş, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Erdoğan, dernek yetkilileri ve yetim Suriyeli çocuklar ile yakınları katıldı.

İftar programında gazetecilere açıklama yapan Dernek Başkanı Yaşar Bağbekleyen, "İLKDER olarak Suriyeli kardeşlerimizle olağanüstü bir şekilde ilgileniyoruz. İslahiye içerisinde bizim kayıt altına aldığımız bin 200 aile var. Bunun yanı sıra 47 yetim çocuk var. Yetim çocuklara her ay 50 TL yardım yapıyoruz. Dernek olarak yeterli imkanlarımız olmadığından yardım yapmakta zorlanmaktayız. Kardeşlerimizin birçok ihtiyaçları var. Düzenli olarak yardım yapabilmemiz için desteğe ihtiyacımız var. Şuanda yetim çocuklara da iftar vererek onları sevindirmek istedik. Bizlere yardım eden tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarının desteklerinin devam etmesini istiyorum" dedi.

Eşi İdlip'te şehit olmuş Suriyeli Ayyuş Muslim (35) Türk halkına kendilerine gösterdikleri güzel alakadan dolayı teşekkür ederek, "Türkler, bizlere ailemiz gibi davrandı. Elbiselerine, yiyeceklerine, evlerine bizleri ortak etti. Her konuda bizimle beraber oldu. Özellikle İLKDER bizimle ilgileniyor. Babalarını kaybetmiş, memleketlerinde sorunlar içindeki çocuklarla ilgileniyorlar. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Dernek yetkilileri tarafından iftar programından sonra yetim çocuklara zarf içerisinde 50 TL nakit para ile dondurma ve oyuncak dağıtıldı. Minik çocuklar Türkiye'ye teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli Yetimlere İftar Yemeği Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement