Tacettin Çetinkaya, Gaziantep'te Basın Toplantısı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Tacettin Çetinkaya, Gaziantep'te Basın Toplantısı Yaptı

Tacettin Çetinkaya, Gaziantep\'te Basın Toplantısı Yaptı

Saadet Patisi Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya, Gaziantep'te düzenlediği basın toplantısında; dünya gündemini meşgul eden Suriye meselesine ilişkin, "Suriye'ye yapılacak askeri müdahale kesinlikle iyi niyetli değildir" dedi.

06.09.2013 17:24

Saadet Patisi Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya, Gaziantep'te düzenlediği basın toplantısında; dünya gündemini meşgul eden Suriye meselesine ilişkin, "Suriye'ye yapılacak askeri müdahale kesinlikle iyi niyetli değildir" dedi.

Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanlığı hizmet binasında gerçekleştirilen basın toplantısına Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı M. Hayri Kamalak ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi eski Milletvekili Mehmet Bozgeyik de katıldı.

Yerel seçimler öncesi yapılacak çalışmalar kapsamında Gaziantep'te bulunduğunu belirten Saadet Patisi Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya, "Her seçimde olduğu gibi bu seçime de en hazırlıklı şekilde girmek üzere, Saadet Partisi Genel Merkezi olarak 5 haftalık bir çalışma programı başlatmış bulunuyoruz. 5 haftalık süre içerisinde, bütün il ve ilçeler ziyaret edilerek, teşkilat ve seçim çalışmaları yerinde görülecek ve inşallah partimizin seçimlerin favorisi olmasını temin edecek çalışmalar yapılacaktır. Bugün bu çalışma çerçevesinde buradayız. İl teşkilatımızla birlikte 3 gün içerisinde bütün ilçe ve beldelerimizde teşkilat, halkla ilişkiler ve seçim çalışmaları yapılacaktır. Gaziantep'imizde inşallah 3 günlük süre içerisinde bütün ilçe teşkilatlarımızı ziyaret edeceğiz ve ilçe teşkilatımızın hazırlıklarını gözden geçireceğiz. Seçimle ilgili adaylarımızın netleştirilmesi ve adaylarımızın belirlenmesi konusunda zorlayıcı teşvik edici bir çalışmayı ortaya koymuş olacağız" diye konuştu.

Suriye'de yaşananlarla ilgili değerlendirme yapan Çetinkaya, "Gerek ülkemiz gerekse bölgemiz açısından tarihi bir süreçten geçmekteyiz. Bu gelişmelerin başında da ABD öncülüğünde Suriye'ye yapılması planlanan askeri operasyon gelmektedir. Suriye'ye yapılacak askeri müdahale kesinlikle iyi niyetli değildir. Bu müdahalenin amacı, Suriye'deki rejimi değiştirmek değil, Suriye'de daha fazla kan akmasını sağlayacak bir ortamı oluşturmaktır. Orda kanın daha fazla akması ve oradaki Müslümanlar arasında daha fazla kinin oluşması için bir gayret ortaya konulmaya çalışılıyor. Böyle bir müdahalede kaybeden; Suriye, Türkiye ve bütün İslam coğrafyası olacaktır. Kazanansa küresel sömürgeciler, silah baronları ve haçlı zihniyeti olacaktır. Müslümanlar öldürülürken, onlar görkemli şatolarında gülümseyerek Müslümanların bu halini seyredeceklerdir. Çünkü biz bu oyunu Afganistan'da gördük. Irak'ta gördük. Şimdi aynı oyun Suriye'de sahneleniyor. NATO yıllardır, Afganistan'dadır. ABD yıllardır Irak'tadır. Afganistan'ın, Irak'ın ekonomisinde insan haklarında en ufak bir iyileşme olmadığı gibi NATO kan ve kaostan başka bir şey getirmemiştir" ifadelerini kullandı.

Tacettin Çetinkaya, Mısır'da yaşanan darbe ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Mısır'da 5 bin insan öldürülürken, gıkını çıkarmayan ABD'den Suriye'ye demokrasi götürmesini istemek ancak acımasız bir şaka olabilir. Mısır'da darbecileri destekleyen Batı'nın, Suriye halkına özgürlük getireceğini söylemek en basit ifadesiyle gaflettir. İslam ailemi kendi coğrafyasında meydana gelen olayları çözebilecek güçtedir. İslam alemi batılıları İslam coğrafyasına yaklaştırmamalıdır. Batılıların İslam dünyasına ayak basması halinde katliamlar, kan, gözyaşı, acı ve tecavüzler her yerde kaçınılmaz olur."

Saadet Patisi Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya, basın açıklamasının ardından yerel seçim çalışmaları ile ilgili yürütülecek çalışmaları değerlendirmek için teşkilat üyeleriyle toplantı yaptı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tacettin Çetinkaya, Gaziantep'te Basın Toplantısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement