Tarım Teşkilatı İncirliova'da Eğitim Projelerine Devam Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Tarım Teşkilatı İncirliova'da Eğitim Projelerine Devam Ediliyor

Tarım Teşkilatı İncirliova\'da Eğitim Projelerine Devam Ediliyor

İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu eğitim projeleri kapsamında 'Dengeli Beslenme ve Sütün Önemi' ile 'Ekmek İsrafının Önlenmesi' konulu eğitimler devam ediyor.

06.03.2014 08:58

İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün başlatmış olduğu eğitim projeleri kapsamında 'Dengeli Beslenme ve Sütün Önemi' ile 'Ekmek İsrafının Önlenmesi' konulu eğitimler devam ediyor.

İncirliova ilçesine bağlı okullarda toplamda 672 öğrenciye 'Dengeli Beslenme ve Sütün Önemi' ile 'Ekmek İsrafının Önlenmesi' konularının önemi hakkında bilgi verildi.

İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli personeller tarafından ; Acarlar Anaokulu'nda 65 öğrenciye, Acarlar İstiklal İlkokulu'nda 350 öğrenciye, Zübeyde Hanım Anaokulu'nda 70 öğrenciye, Erbeyli İlkokulu'nda 65 öğrenciye, Sınırteke İlkokulu'nda 52 öğrenciye, Hürmüz Ayaydın İlkokulu'nda 70 öğrenciye olmak üzere toplamda 672 öğrenciye "Dengeli Beslenme ve Sütün Önemi" ile "Ekmek İsrafının Önlenmesi"konulularında eğitim verildi. Eğitim sunumları Ziraat Mühendisi Nalan Susam ve Ziraat Mühendisi Mustafa Gürbüz tarafından gerçekleştirildi.

Bilinçlendirme konularındaki eğitim projelerine devam edileceğini ifade eden İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nilgün Yılmaz, bireylerin, bu tür eğitim projeleriyle bilinçli öğrenciler yetişmesinde katkı sağlamanın mümkün olabileceğini belirtti.

ÇİFTÇİLERE DE TOPRAK TAHLİLİNİN ÖNEMİ ANLATILDI

İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Arzular Köyünde çiftçilere yönelik, 'Toprak Örneği Alma ve Toprak Tahlilinin Önemi' eğitim toplantısı yapıldı.

Eğitim projeleri kapsamında İncirliova Arzular köyünde çiftçilerimize toprak tahlilinin önemi ve toprak örneği nasıl alınır, nerelerden alınır, toprak örneği alınırken dikkat edilecek hususlar nelerdir, toprak analiz desteği konularında Tar-Gel personeli Mühendis Celal Çıtak tarafında gece eğitimi gerçekleştirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarım Teşkilatı İncirliova'da Eğitim Projelerine Devam Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement