Tded Erzurum'dan Başkan Sekmen'e Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Tded Erzurum'dan Başkan Sekmen'e Teşekkür

Tded Erzurum\'dan Başkan Sekmen\'e Teşekkür

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Adnan Menderes’a yeniden fahri hemşehrilik ve fahri belediye başkanlığı verilmesiyle ilgili bir basın açıklaması yaparak, alınan kararın mana itibariyle sanıldığının çok ötesinde kıymetli...

15.07.2017 11:43

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Adnan Menderes'a yeniden fahri hemşehrilik ve fahri belediye başkanlığı verilmesiyle ilgili bir basın açıklaması yaparak, alınan kararın mana itibariyle sanıldığının çok ötesinde kıymetli ve anlamlı olduğunu ifade etti.

Başkan Ertaş, açıklamasına şöyle devam etti: " 15 Temmuz, Türk Milleti'nin milli iradesini, bu toprakları kimlerin vatanlaştırdığını dünyanın bir kez daha gördüğü tarihtir. 15 Temmuz NATO-FETÖ kirli ittifakına karşı Türk Milletinin sert bir tokat vurduğu, devletle milletin bir olduğu bütün olduğu ve İstiklal Marşı'yla ruhların yeniden yıkandığı gündür. 15 Temmuz sadece Türk tarihi için değil dünya tarihi açısından en önemli demokrasi ve millet zaferidir.

İşte böyle önemli bir günde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, 1960 cuntasına şirinlik olsun diye, maktul Başbakan Adnan Menderes'e 1957'de Erzurum Belediyesi'nce verilen fahr-i hemşehrilik ve belediye başkanlığı beratının geri alındığı utanç günü olan 15 Temmuz 1960'a nazire yaparcasına Menderes'e iade-i itibar kararı alarak yeniden fahri hemşehrilik ve belediye başkanlığı unvanı kararı vermesini çok kıymetli ve anlamlı buluyoruz. Bu vesileyle bu anlamlı günde bu kıymetli kararı alan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne, meclis başkanı Eyüp Tavlaşoğlu'na ve Başkan Mehmet Sekmen'e teşekkür ediyoruz.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum şubesi olarak, Menderes'e yapılan haksızlığı 2 sene evvel, sivil toplum kuruluşu sorumluluğuyla Erzurum kamuoyunun ve Başkan Sekmen'in gündemine getiren ŞEHİRDER'e de ayrıca teşekkür ediyoruz." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tded Erzurum'dan Başkan Sekmen'e Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement