Tküugd Başkanı Yavuzaslan'a 'Sürgün' Ödülü - Son Dakika
Yerel

Tküugd Başkanı Yavuzaslan'a 'Sürgün' Ödülü

Tküugd Başkanı Yavuzaslan\'a \'Sürgün\' Ödülü

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Tokyo’da düzenlenen törende, Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti tarafından ödüllendirildi.

02.12.2015 11:20

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Tokyo'da düzenlenen törende, Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti tarafından ödüllendirildi.

Doğu Türkistan davasına verdiği destek nedeniyle Sürgündeki Cumhurbaşkanı Ahmetjan Osman ve Başbakan tarafından Güngör Yavuzaslan'a 'Sürgün Madalyası' ve 'Teşekkür Beratı' takdim edildi.

Sürgündeki Cumhurbaşkanı Ahmetjan törende yaptığı konuşmada, "Doğu Türkistan davası, her yönüyle mazlum ve mağdurdur. Diasporada sürdürülen mücadelede her bakımdan yardıma, desteğe ihtiyacımız var. Kanada, Amerika, Japonya, Suudi Arabistan, Avustralya, Hindistan ve Türkiye gibi ülkelerde özellikle medya mensubu dostların davamıza verdikleri destek ve katkılar bizi mutlu kılmaktadır. Güngör Bey, Türkiye'de bizim gözümüz, kulağımız, sesimiz olmuştur. Kendisine Doğu Türkistan halkı adına minnet ve şükranlarımızı sunarız" dedi.

İsmail Cengiz'in de bir teşekkür konuşması yaptığı ödül töreninde, Kurucu Cumhurbaşkanı Ahmet İgemberdi, Sürgün Hükümeti 2. Başbakanı Damian Rahmet, Parlamento Başkanı Prof. Sultan Mahmud Kaşgarlı ve Başbakan Yardımcısı seçilen Yakup Can'da hazır bulundu. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tküugd Başkanı Yavuzaslan'a 'Sürgün' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement