TOBB Meslek Lisesi UKOSB'ye Yapılacak - Son Dakika
Yerel

TOBB Meslek Lisesi UKOSB'ye Yapılacak

TOBB Meslek Lisesi UKOSB\'ye Yapılacak

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kuvvet, TOBB tarafından Uşak'ta yapılacak meslek lisesinin UKOSB'ye inşa edileceğini söyledi.

09.07.2013 15:02  Güncelleme: 15:05

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Uşak'ta yapılacak meslek lisesinin Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde (UKOSB) inşa edileceğini söyledi.

UKOSB'yi ziyaret eden Kuvvet, yaptığı açıklamada TOBB tarafından yapılacak olan meslek lisesi için en uygun yerin UKOSB olduğunu söyledi.

Meslek lisesinin UKOSB içerisinde kurulacağını söyleyen UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet,  "Kent merkezine yakınlığı, şehir içi dolmuş hattının bulunması ve öğrencilerin sanayiciyle sürekli iç içe olması nedeniyle, UKOSB'nin okul için en uygun bölge olduğu kararına vardık" dedi.

Meslek lisesinin  Uşaklı sanayicilerin nitelikli iş gücü ihtiyacına cevap vereceğini söyleyen Kuvvet şöyle konuştu:

"Kentte işsizliği azaltmak için TOBB tarafından bir meslek lisesi inşa edilecek. Bu konuyla ilgili daha önce TOBB ile anlaşma sağlandı ve yer seçimine geçildi. Burada eğitim görecek öğrencilerin ulaşımlarını kolay sağlamaları ve sektörlerle iç içe olmaları gibi kriterleri baz aldık. Meslek lisesinin inşa edileceği bölge olarak UKOSB'yi tercih ettik. 16 derslikli okul binasında, 384 öğrenci eğitim görebilecek. Ayrıca diğer iller ve ilçelerden gelecek öğrencilerimiz için de bir yurt binası yapılacak. Spor salonu ve diğer sosyal yaşam alanlarıyla, Türkiye'nin önemli bir eğitim yuvasını topluma kazandıracağız"

UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez ise meslek lisesinin UKOSB'de yapılacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek meslek lisesi için  38 bin 500 metrekarelik alanın okul yapımı için tahsisi üzerine çalıştıklarını söyledi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TOBB Meslek Lisesi UKOSB'ye Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement