Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı Seçimi Yargıya Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı Seçimi Yargıya Gidiyor

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı Seçimi Yargıya Gidiyor

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı seçimi yargıya gidiyor.

02.06.2016 10:14

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı seçimi yargıya gidiyor.

Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinin ardından yaşanan tartışmaları hatırlattı. Tartışmalar devam ederken Trabzon Dernekler İl Müdürlüğü'ne Başkan adaylarından Tekin Atay'ın müracaat ettiğini ve kongrenin incelenmesini istediğini ifade eden Turgut "Yönetim Kurulu Başkanı seçilmemden birkaç gün sonra Dernekler Masası İl Müdürü Salih Seyyar'ı seçilmem nedeniyle şifre almak için ziyaret ettiğimde 'Şu, şu evrakları hazırlayın yarın 2 arkadaşım incelemeye gelecek' demiştir. Ancak arada ne olmuş ise bir gün sonra şahsımı arayıp 'Hani evrakları neden getirmediniz' diyerek İl Müdürlüğü'ne tüm evrakları almıştır. Geçen süre içinde tamamen baskı altında yapıldığına inandığımız kongre ile ilgili tespitler tarafımıza verilmiştir. Tespitin normal şartlar altında yapılmadığı inancı ile Yönetim Kurulu olarak göreve devam etmekle birlikte her zaman söylediğimiz gibi bağımsız mahkeme kararına saygı duyulacaktır" dedi.

"BİRLİKTELİK İÇİN HER YOLU DENEDİM"

Turgut, birliktelik adına seçim sonrası her yolu denediğini ifade ederek "Seçim öncesinde olduğu gibi, seçim sonrasında hatta divan Başkanı'nın huzurunda olmak üzere camianın rahatlatılması için atılacak adımların hiçbirine Tekin Atay arkadaşımız yaklaşmamıştır. Bu süreç sonunda kişilerin değil hukukun dediği olacaktır, çabamız sadece ve sadece bunun içindir" diye konuştu.

Konuyla ilgili Yargıtay'dan da görüş aldıklarına dikkat çeken Turgut " Yargıtay, 'Eğer Nedim Mollaveisoğlu seçildikten sonra divana verdiği dilekçede listeden istifa etmiş ise Yönetim Kurulu'ndan diğer en çok oy alan isim yönetime gelir. Eğer yönetim kurulu belirlenip Başkan seçildikten sonra listeden istifa etmiş olsa idi yedekteki ve en çok oy alan isim gelir.' diyor. Hatta bu yönde içtihatlar da vardır. Nedim Mollaveisoğlu divan yönetime mazbatalarını vermeden, kongreyi bitirmeden istifasını sunmuştur. İşlem tamamen yasaya uygundur" ifadelerini kullandı.

Turgut, seçim sonrası yaşanan tartışmalara yargının son noktayı koyacağını ve hukukun vereceği her türlü karara saygı duyacaklarını sözlerine ekledi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı Seçimi Yargıya Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement