Türkçenin Çocukları Başkan Bulutlar'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Türkçenin Çocukları Başkan Bulutlar'ı Ziyaret Etti

Türkçenin Çocukları Başkan Bulutlar\'ı Ziyaret Etti

10.Türkçe Olimpiyatları için Dünya'nın değişik ülkelerinden Erzurum'a gelen öğrenciler, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutları ziyaret etti.10.Türkçe Olimpiyatları için Dünya'nın değişik ülkelerinden Erzurum gelen öğrenciler, Palandöken...

11.06.2012 15:57

10.Türkçe Olimpiyatları için Dünya'nın değişik ülkelerinden Erzurum'a gelen öğrenciler, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutları ziyaret etti.

10. Türkçe Olimpiyatları için Dünya'nın değişik ülkelerinden Erzurum gelen öğrenciler, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutları ziyaret etti. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar tarafından karşılanan İtalya, Afganistan, Romanya, Senegal, ABD ve Gürcistanlı öğrenciler Türkçe şarkı ve şiirler okudular.

10. Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Erzurum'a gelen öğrencileri ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Bulutlar, "Dünyanın değişik ülkelerinden gelerek burada bir çatı altında olmanız mutluluk verici bir olaydır. Dünyanın birçok ülkesinde Türkiye'den giden öğretmenlerimizin açmış olduğu Türk okulları, hem ülkeler arası kaynaşmaya, hem de o bölgedeki insanların yetişmesi noktasında ciddi bir katkı sağlamaktadır" dedi.

Kültürler arası kaynaşmaya ve dünya barışı için ciddi anlamda hizmet verdiğini belirten Bulutlar,"Bu okullarımız, aynı zamanda ülkemizin bayrağının o ülkelerde dalgalanmasını ve Türkçenin bir dünya dili olarak yayılmasına vesile oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimizi kutluyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Orhan Bulutların makamın da gerçekleştirilen ziyarete Zaman Gazetesi Bölge Temsilcisi Ersen Demirci, Arnavut'tan gelen Öğretmen Mehmet Sarıtaş ve Gürcistan'dan gelen öğretmen Betül Narin eşlik etti.

Ziyaret sonrası hatıra fotoğrafı çekildi ve Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkçenin Çocukları Başkan Bulutlar'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement