Ülke Tanıtım Günleri Türkiye ile Başladı - Son Dakika
Yerel

Ülke Tanıtım Günleri Türkiye ile Başladı

Ülke Tanıtım Günleri Türkiye ile Başladı

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen ülke tanıtım günleri programlarının ilkinde Türkiye misafir öğrencilere anlatıldı.

05.12.2012 12:18

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen ülke tanıtım günleri programlarının ilkinde Türkiye misafir öğrencilere anlatıldı.

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) tarafından düzenlenen Ülke Tanıtım Günleri programı start aldı. Kocaeli Fuarı içerisinde bulunan Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleştirilen programın ilkinde Türkiye misafir öğrencilere anlatıldı. Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm'ün iştirak ettiği programa KİSA Başkanı Mehmet Baydemir, yönetim kurulu üyeleri ve Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim gören misafir öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan ve 21. yüzyılda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının çok önemli bir yer alması gerektiğini vurgulayan Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, "Eğitim artıkça yapılan zulümler de azalacak ve sona erecek" dedi. Misafir öğrencilere seslenen Görüm, "Hepiniz ülkenizden, yerinizden, yurdunuzdan ve sevdiklerinizden ayrılarak Türkiye'ye geldiniz. Burada eğitiminizi başarı ile tamamlayarak ülkenize dönmenizi ve anne ve babalarınızın verdiği emeklerin boşa çıkmamasını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

KİSA Başkanı Mehmet Baydemir ise yaptığı konuşmada, kent halkının misafir öğrencilerden haberdar olmadığını vurguladı. Baydemir, "Kocaelililerin büyük çoğunluğu kentte misafir öğrenci varlığından habersiz. 50 ya da 60 misafir öğrencinin olduğunu sanıyorlar. Oysa üniversitemizin verdiği bilgiye göre Kocaeli Üniversitesi'nde yurt dışından gelip eğitim gören 693 öğrenci bulunuyor. Bu da hatırı sayılır bir sayı" dedi.

Farklı ülkelerden gelerek Türkiye'de eğitim gören öğrencilere neden misafir öğrenci dediklerini anlatan Baydemir, "Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu, Orta Asya, Afrika ve Balkanlardan geliyor. Üç kıtanın birleştiği bir geçiş güzergahında bulunan Türkiye'nin bu bölgelerle tarihi ve kültürel bağları bulunuyor. Dolayısıyla bu öğrencilerimizi yabancı olarak görmemiz söz konusu olamaz" şeklinde konuştu.

Ülke tanıtım günlerinden bahseden Baydemir, "700'e yakın misafir öğrencimizin Kocaeli'de bulundukları 5 yıl boyunca kültürümüze dair birçok şeyi öğrenmesini ve ülkelerine döndüklerinde gönüllü birer kültür elçisi olmalarını arzu ediyoruz. Bunu yaparken aynı zamanda farklı ülkelerin de kültürlerini öğrenmek ve böylelikle kardeşlik duygularımızı pekiştirmek istiyoruz. İlk olarak biz Türkiyemizi tanıtıyoruz öğrencilerimize. Aralık ayında yapacağımız bir sonraki programda Özbek öğrencilerden Özbekistan'ı dinleyeceğiz. Ocak ayında ise Arnavutluk ülke tanıtım günümüzün konusu olacak" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalarında ardından sunuculuğunu Ömer Akbaş'ın yaptığı programda KİSA Başkanı Mehmet Baydemir ilk bölümde Türkiye'yle ilgili genel bilgiler verirken ikinci bölümde Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Yıldırım Kocaeli hakkında bilgiler verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ülke Tanıtım Günleri Türkiye ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement