Uluslararası Yunus Emre Günlerine Sanatçı Akını - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Yunus Emre Günlerine Sanatçı Akını

Uluslararası Yunus Emre Günlerine Sanatçı Akını

Yunusemre Belediyesi’nin bu yıl ilk kez gerçekleştireceği Uluslararası Yunus Emre Günleri etkinliklerine çok sayıda sanatçı ve akademisyenin katılacak.

12.10.2015 18:42

Yunusemre Belediyesi'nin bu yıl ilk kez gerçekleştireceği Uluslararası Yunus Emre Günleri etkinliklerine çok sayıda sanatçı ve akademisyenin katılacak.

Yunusemre Belediyesi'nin bu yıl ilk kez yapacağı ve geleneksel olarak her yıl düzenleyeceği etkinlikler kapsamında, Dünya'ya örnek yaşantısı, yazdığı ilahiler, manevi öğretileri ve sözleri ile tarihimizde çok kıymetli bir yere sahip olan Yunus Emre, uluslararası bilim adamları ve sanatçıların katılımı ile anılacak. Etkinliklere, Yunus Emre ilahiler albümü damgasını vuracak. Kazakistan'dan Arslanbek Sultanbekov, Azerbeycan Devlet sanatçısı Nuriyye Huseynova, Özbekistan'dan Jokhangir Atajanov, Türkiye'den Baha, Bosna Hersek'ten Neyra Music, Makedonya'dan Burhan Şaban ve ayrıca Orhan Çakmak, albüm için ilahi okudu. İlahiler albümünde ayrıca Uluslararası Yunus Emre Günlerinde dağıtımı yapılacak Yunus Emre İlahileri CD'si Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin okuduğu ilahi ile başlıyor. Ayrıca Yunusemre ilçesinde üretilen üzümlerden yapılan üzüm şıraları dağıtılacak. İlk ve orta öğretim öğrencilerinin katılacağı şiir yarışması düzenlenecek ve dereceye giren öğrencilere hediyeler verilecek. Manisa protokolünü bir araya getirecek olan büyük bir gala yemeği de düzenlenecek. Geleneksel el sanatlarından oluşan sergiler açılacak.

TERÖR OLAYLARINDAN DOLAYI KURAN-I KERİM OKUNACAK

Uluslararası Yunus Emre Günleri etkinliklerinde, Ankara'da meydana gelen terör olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlar için için Kuran-ı Kerim okunacak. İlahiyatçılar Ömer Döngeloğlu dua, İsmail Çoşar ise Kuran- ı Kerim okuyacak. Öte yandan etkinlikler kapsamında Forum Magnesia AVM'de Ressam Hidayet Gültekin'in hazırlamış olduğu eserlerden oluşan resmi sergisi açıldı. Yunus Emre İlahilerini Güzel Okuma Yarışması' gerçekleştirildi. İlk ve orta öğretim öğrencilerinin yarıştığı yarışmada, Yunus Emre'nin birbirinden güzel ilahileri seslendirildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Yunus Emre Günlerine Sanatçı Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement