Üniversite Kütüphanesi Yeni Eserlerle Zenginleşiyor - Son Dakika
Yerel

Üniversite Kütüphanesi Yeni Eserlerle Zenginleşiyor

Üniversite Kütüphanesi Yeni Eserlerle Zenginleşiyor

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kütüphanesi, kazandırılan yeni eserlerle daha zengin ve kapsamlı bir kütüphane haline getirildi.

06.11.2015 14:42

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kütüphanesi, kazandırılan yeni eserlerle daha zengin ve kapsamlı bir kütüphane haline getirildi.

Üniversite Kütüphanesi'nde başvuru kaynakları, kataloglar, kılavuzlar, Kilis özel kitaplığı ile nadide eserlerin bulunduğu koleksiyonlar, veri tabanları gibi bir çok görsel ve işitsel materyal bulunuyor.

Kütüphaneye en son kazandırılan eserler arasında Fuat Sezgin'in İslam'da Bilim ve Teknik adlı 5 ciltlik eseri, İbn Sina'nın Kitabu'şifa ve El-İşarat ve Tenbihat, Katip Çelebi'nin Takvimü't-Tevarih adlı kitapları bulunuyor. Türklerde Spor Kültürü, Halep'te Osmanlı Döneminde İnşa ve Tadil Edilen Mimari Eserler, Dünyanın İlk Mühendisi El-Cezeri, Filozofların Babası Farabi, Kentleşmenin Biyolojik Faturası Balkanlar ve Türkiye gibi bir çok yeni kitap da araştırmacı ve okuyucuların hizmetine sunuldu.

Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç, Kasım 2015 itibariyle Üniversite Kütüphanesi'ndeki kitap ve görsel-işitsel materyal sayısının 41 bini aştığını belirterek, kütüphaneden üniversite öğrencileri ile akademik-idari personelin yanı sıra kamu görevlisi, sivil, ilk ve orta öğretim öğrencilerinin de üniversiteden edinecekleri kütüphane kartı ile yararlanabildiğini belirtti.

Kasım 2015 itibariyle 130 bin kişinin yararlandığı Üniversite Kütüphanesi, hafta içi 08.00-22.00, hafta sonu ise 08.00-16.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Ayrıca kütüphane içerisinde öğrencilere derslerde yardımcı olabilmek için tablet hizmeti veriliyor. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversite Kütüphanesi Yeni Eserlerle Zenginleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement