Urfa, Sporda Coştu - Son Dakika
Yerel

Urfa, Sporda Coştu

Urfa, Sporda Coştu

Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün destekleri ile başarıdan başarıya koşan Urfalı gençler, geleceğin milli sporcuları arasında şimdiden yerini aldı.

28.02.2014 11:00

Sporu tabana yaygınlaştırmak, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturmak için Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen il karmalarında Urfalı gençler başarıları ile takdir topluyor.

Judo, Masa Tenisi, Badminton, Yüzme ve Basketbol branşlarında düzenlenen müsabakalarda başarılar elde eden ve çoğu final karşılaşmalarında rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen Urfalı sporcuların bu başarısı, siyaset gündeminin gölgesinde kalsa da milli sporcu olmak yolunda ilerleyen gençler her virajı başarılı bir şekilde aşmaya devam ediyor.

ŞANLIURFA'NIN GRURU SEZER AGOLDAY BALKAN ŞAMPİYONASI'NDA
Ertuğrul Yıldız, " Şanlıurfa'nın gururu Wushu sporcusu Sezer Agolday'ın Urfa'yı temsilen Milli takıma çağrılarak Türkiye adına Bosna Hersek'te düzenlenecek olan Balkan Şampiyonası'nda 3. Lük derecesi elde etti. Başarılarında dolayı İl Temsilcimiz Emin İzol'u, Antrenörümüz Özcan Göngür'ü ve sporcumuz Sezer Agolday'ı tebrik ediyorum" dedi.

BASKETBOL YILDIZLARI GRUP ŞAMPİYONU
Basketbol Yıldız erkeklerde ise Urfa takımı 21 – 23 Şubat tarihleri arasında düzenlenen müsabakalarda Gaziantep'ten grup şampiyonu olarak döndü.

İl Müdürü Yıldız, "Başarılarından dolayı İl Temsilcimiz İsmail Mutlu'yu, sporcularımızı yetiştiren Antrenörler arkadaşlarımıza ve sporcu ailelerini tebrik ediyorum. 14 – 16 Mart tarihleri arasında Malatya da düzenlenecek olan yarı final maçına Şanlıurfa'yı temsilen katılacak olan ekibimize şimdiden başarılar diliyorum" diyerek müdürlük olarak sporculara tüm desteklerin sunulacağını söyledi.

JUDO YILDIZ ERKEKLER GRUP ŞAMPİYONU
Judo Yıldız erkeklerde 22 – 23 Şubat tarihleri arasında düzenlenen müsabakalar sonunda tamamı Şanlıurfa Judo İhtisas Kulübü sporcularından oluşan Şanlıurfa Judo Takımı da 2 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya alarak takım halinde Adıyaman'dan grup şampiyonu olarak döndü.

İl Müdürü Yıldız, "Gençler Judo Türkiye Şampiyonası' nda Şanlıurfalı judocu Ömer Karakuş 60kg da tüm rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu ve şu anda Türkiye Olimpiyat hazırlık merkezinde Şanlıurfa'yı ve Ülkemizi temsilen bulunuyor. Grup müsabakalarına katılan ekibimize ve İl Temsilcimiz Mücahit Delioğlu'na başarılarından dolayı tebrik ediyorum. 09 – 10 Mart tarihleri arasında Elazığ'da düzenlenecek olan yarı final maçına Şanlıurfa'yı temsilen katılacak olan sporcularımıza ve antrenörlerine şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

MİNDERDE GÜMÜŞ MADALYA
Minderde ise GAP Arena Spor Salonunda düzenlenen Genç Greko Romen 2014 Türkiye Güreş Şampiyonasında Şanlıurfa'nın gururu Murat Cankaya 50 kg'da Türkiye 2.si oldu.

YILDIZLAR KARATE KIZ VE ERKEKLER GRUP ŞAMPİYONU
Urfa spordaki başarılarına karate ile devam etti. Yıldızlar Kız ve erkeklerde 22 – 23 Şubat tarihleri arasında Batman'da düzenlenen müsabakalarda grup şampiyonu olarak döndü.

Ertuğrul Yıldız, grup müsabakalarına katılan tüm ekibi ve il temsilcisi Ali Avcı'yı başarılarından dolayı tebrik ederek "15 – 16 Mart tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenecek olan yarı final maçına Şanlıurfa'yı temsilen katılacak olan sporcularımıza ve antrenörlerine şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

KROS LİGİNDE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
Küçükler Kros Bölgesel Ligi 22 – 23 Şubat tarihleri arasında Elazığ'da düzenlenen müsabakalarda Şanlıurfa'yı temsilen müsabakalara katılan Masterlar Spor Kulübü grup birincisi olarak kente döndü. Ayrıca fertlerde Medine Ökte yarışmada 3.lük elde etti.

Ertuğrul Yıldız, bu branşta da büyük emekleri bulunan tüm sporcuları ve il temsilcisi Ömer Faruk Kesik'i tebrik ettiğini söyledi.

YILDIZLAR BADMİNTON KIZ VE ERKEKLER EKİBİ ÜST TURA ÇIKTI
Son olarak Yıldızlar Kız ve erkeklerde 22 – 23 Şubat tarihleri arasında Diyarbakır'da düzenlenen müsabakalarda bir üst tura katılmaya hak kazandı.

Başarının mimarı olarak grup müsabakalarına katılan ekibe ve il temsilcimiz Işıl Ademoğlu'na Urfa adına teşekkür eden Müdür Yıldız, aynı başarının Şırnak'ta düzenlenecek olan yarı final maçında da devam etmesi temennisinde bulundu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa, Sporda Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement