Vali Altıparmak Korkuteli'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Altıparmak Korkuteli'de İncelemelerde Bulundu

Vali Altıparmak Korkuteli\'de İncelemelerde Bulundu

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde incelemelerde bulundu.

15.09.2012 10:28

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde incelemelerde bulundu.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'a Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Korkuteli Kaymakam Vekili ve Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yaşar Güvenç, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Koordinatörü Alaattin Özyürek ile turizmciler eşlik etti.

Vali Altıparmak ilk olarak beraberindekilerle Beğiş Susuzu Köyü'nde alternatif turizm amaçlı restore edilen köy evlerini gezdi. Turizmciler tarafından restore edilen taş yapı evleri gezerek beğenen Vali Altıparmak'a ilgililer tarafından bilgi verildi. Buradan Datköy'e geçen Vali Altıparmak köylülerle sohbette bulundu.

Bölgede hakim olan Hamidoğulları Beyliği döneminde 14. yüzyılda Korkuteli'nde yaptırılan ve kaymakamlıkça restore edilen Sinaneddin Medresesi'ni gezerek incelemelerde bulunan Vali Altıparmak'a yetkililerce medresenin Etnografya Müzesi olarak düzenleneceği bilgisi verildi.

Vali Ahmet Altıparmak, Korkuteli Çaybaşı Alaaddin Mahallesi'nde bulunan 18. yüzyıldan kalma tarihi Osmanlı Hamamı'nda da incelemelerde bulunarak restore edilerek ilçeye kazandırılması konusunda ilgililere talimatlarını bildirdi.

Röleve ve Anıtlar Kurulu tarafından restore edilen kütüphaneyi de gezerek incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Vali Altıparmak, son olarak bir mantarcılık firmasının tesislerinde incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Altıparmak Korkuteli'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement