Vali Güzeloğlu'ndan Muhtar Zehra Yılmaz'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Güzeloğlu'ndan Muhtar Zehra Yılmaz'a Ziyaret

Vali Güzeloğlu\'ndan Muhtar Zehra Yılmaz\'a Ziyaret

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, insanlara yardım etmenin bir gönül işi olduğunu ifade ederek, "Bunu hep vurguluyoruz."

13.03.2013 13:18

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, insanlara yardım etmenin bir gönül işi olduğunu ifade ederek, "Bunu hep vurguluyoruz. Gönülden gönüle köprüler kurmak istiyoruz. Bu kentin her köşesini her kesimini her kişisini kucaklamaya çalışıyoruz" dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte, merkez Akdeniz ilçesine bağlı İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz'ı ziyaret etti. Muhtarlık binasında gerçekleşen ziyarette Güzeloğlu çiftine, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile Fatma Öksüz, Mersin Vali Yardımcısı Kadir Okatan ile Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeki Arslan eşlik etti.

Ziyarette konuşan Muhtar Zehra Yılmaz, ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Ben bu duruma çok şaşırdım. Sayın Valimizin her zaman halkın arasında olduğunu biliyoruz ve duyuyoruz ama buraya kadar gelmesi biz çok onurlandırdı ve mutlu etti. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeoğlu ise asıl teşekkür edilmesi gereken kişinin Zehra Yılmaz olduğunu belirterek, "Bugün gerçekten geçmişte çok güzel katkılarını aldığımız özellikle bir kadın olarak seçilmiş bir muhtar olarak kadının Türkiye'de siyaset alanında, yönetim alanında başarılı örneklerinden ve Mersin'deki örneklerinden biri olarak öne çıkarak Akdeniz ilçemizin İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Hanım'ın çalışmalarını hep takdirle izliyorduk. Fakat özellikle geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde Mersin'de, Mersin Valiliğimizce gerçekleştirilen, Türkiye'de bir örnek ve çok özel uygulama olan, 30 gün boyunca 3 sabit yerde ve 3 de dağıtıma konu araçlarla, yaklaşık 125 bin kişiye ulaşan 'gönül sofralarımızın' Akdeniz ilçesindeki merkezindeki sabit iftar yerinde ilk günden itibaren Zehra Hanımın olağanüstü bir çalışma ve çabası oldu.

Mahallesindeki ihtiyaç sahiplerini bu sofra ile buluşturmasının ötesinde adeta ismi ile sofranın kendi tanımı ile gönlünü bu işe kattı. Ben ne zaman gelsem o en erken gelmişti, en geç de o alandan ayrıldı" diye konuştu.

İnsanlara yardım etmenin bir gönül işi olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Bizde zaten hep bunu vurguluyoruz. Gönülden gönüle köprüler kurmak istiyoruz. Bu kentin her köşesini her kesimini her kişisini kucaklamaya çalışıyoruz. Bu anlamda ben bugün hem o günlerde verdiğim sözü gerçekleştirmek hem de gerek eşim gerek emniyet müdürümüz gerek vali yardımcımız gerekse kaymakam arkadaşlarımızla sana hep geliyoruz ama bir günde muhtarlık binasına geleceğiz çerçevesinde ve kendisinin de o günlerdeki katkı ve gayretlerini bir teşekkür belgesi ile ödüllendirmek için geldim. Kendisini tebrik ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Çalışmalarının örnek olmasını diliyorum ve bir kadın olarak da ortaya çıkan bu başarı modelini özellikle altını çizmek istiyorum. Gönül sofrasının Mersin Ticaret Meslek Lisesi organizasyonunda gönlünü koyduğu için kendisini belge ile ödüllendiriyorum. Hedefi büyüttüğümü söylüyorum. Bu sene gene aynı yerde ama daha fazla kişiyi katacak şekilde bu köprüleri oluşturacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğu, Muhtar Zehra Yılmaz'a teşekkür belgesi verdi. Ziyaretin ardından Vali Güzeloğlu, muhtarlık binası önünde bekleyen vatandaşların sorunlarını da dinledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Güzeloğlu'ndan Muhtar Zehra Yılmaz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement