Van'da Offshore Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Van'da Offshore Heyecanı

Van\'da Offshore Heyecanı

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın 'Van Grand Prix 1' ve 'Van-Erciş Grand Prix 2' adını taşıyan 5.ve 6.yarışları, Van Gölü'nün mavi sularında start aldı.

07.07.2012 17:14

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın 'Van Grand Prix 1' ve 'Van- Erciş Grand Prix 2' adını taşıyan 5. ve 6. yarışları, Van Gölü'nün mavi sularında start aldı. Zorlu geçen 5. etabı, geçen yılın şampiyonu 88 numaralı 'Stihl' ekibi, 'ECI Men Cosmetics' isimli tekne ile 1. tamamladı.

Van Valiliğinin ev sahipliğinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 4.'sü yapılan offshore yarışları, Edremit- Gebze Su Sporları Merkezi'nde gerçekleştirildi. Şampiyonanın 5. etabı, teknelerin teknik ve sürücülerin sağlık kontrolünden geçirilmesiyle saat 11.00'de sıralama turları ile başladı.

İstanbul Offshore Kulübü tarafından Van Gölü'nde 4. kez yapılan yarışların 5. ayağı olan 'Van Grand Prix 1' keyifli bir mücadeleye sahne oldu. 7 takımın yarıştığı 'Van Grand Prix 1'i, son 2 yılın şampiyonu Kerem Tuncer ve Alpay Akdilek ikilisinin yarıştığı ' ECI Men Cosmetics' takımı 43: 31: 343'lik dereceyle 1. tamamladı. Kerim Zorlu ve Saruhan Tan'ın yarıştığı 'YKM Sport' takımı 43: 59: 234'lük dereceyle 2., Murat Leki ve Orçun Tufan'ın yarıştığı 'Beşiktaş- Miele' takımı 44: 29: 334'lük dereceyle 3. oldu. "ECI Men Cosmetics' ekibinin kupasını Van Valisi Münir Karaloğlu verdi.

Yarışmayı izleyen Van Valisi Münir Karaloğlu, deprem psikolojisini ise atlatmak için böyle sosyal etkinliklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Vanlılar gibi kendisinin de artçılarla birlikte 11 bin depremi yaşadığını hatırlatan Karaloğlu, "Hepimizin deprem psikolojisinden çıkmaya ihtiyacımız var. Bunun için en önemli araçlardan bir tanesi kültür yanında sportif faaliyetlerdir. Biz geçen hafta bu mekanda su sporları festivalini yaptık. Bugün de offshore şampiyonasını yapıyoruz. İnşallah bugün sahilleri dolduran hemşehrilerimiz bu sayede bir nebze de olsa deprem stresinden uzaklaşır. Yarışların asıl amaçlarından bir tanesi de Vanlı gençlerin, Van Denizi etrafında yaşayan halkın yüzünü denize dönmesini sağlamak. Gençlerimizin enerjilerini, potansiyellerini spora kanalize etmek istiyoruz. Bu yarıştan sonra Formula Future adında 8-18 yaş arasında gençlerimizin katılacağı başka bir yarış da olacak. Bunların tamamı Vanlı çocuklar. Burada kendi kategorilerinde birinci olan çocuklarımız Türkiye'yi Prag'daki Dünya Şampiyonası'nda temsil edecekler. Bu bizim için çok önemli. 4 yıl önce yola çıkarken hedeflerimizden bir tanesi de buydu. Gençlerimizi su sporuyla buluşturmak, gençlerimizi Van Denizi ile buluşturmaktı. Bugün geldiğimiz noktada bu amacımıza ulaştığımızı görmek bizi mutlu ediyor" dedi.

Karaloğlu, eylül ayında Erçek beldesinde 3. Flamingo Festivali'ni düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Offshore Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement