Varto'da Geleneksel Uçurtma Şenliği - Son Dakika
Yerel

Varto'da Geleneksel Uçurtma Şenliği

Varto\'da Geleneksel Uçurtma Şenliği

Muş’un Varto ilçesine bağlı Sazlıca köyünde geleneksel hale getirilen uçurtma şenliği davul zurna eşliğinde renkli görüntülere sahne olduSazlıca köyü İlkokulu ve Ortaokulu Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen uçurtma şenliğine Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili A. Nasır Sever, Milli Eğitim Şube Müdürü M.Sait Turan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Sever ile köy muhtarı Abdullah Bingöl, köylüler ve öğrenciler katıldı.

02.05.2014 16:35

Muş'un Varto ilçesine bağlı Sazlıca köyünde geleneksel hale getirilen uçurtma şenliği davul zurna eşliğinde renkli görüntülere sahne oldu

Sazlıca köyü İlkokulu ve Ortaokulu Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen uçurtma şenliğine Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili A. Nasır Sever, Milli Eğitim Şube Müdürü M.Sait Turan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Sever ile köy muhtarı Abdullah Bingöl, köylüler ve öğrenciler katıldı. Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü vekili ve şube müdürleri, uçurtma uçurarak davul zurna eşliğinde köylülerle halay çektiler.

Burada bir konuşma yapan Sazlıca Köyü Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Sönmez, eğitim ve öğretimin önemli bir kanadını oluşturan bu tarz etkinliklerinin farkında olduklarını söyledi. Öğrencilerin sosyal gelişimini ve veli-okul bütünleşmesini sağlamak amacıyla böyle bir şenlik düzenlediklerini belirten Sönmez, "Baharı uçurtmalarla karşılamak amacıyla düzenlediğimiz bu şenliklerin verimli geçilmesini diliyorum. Baharı hep uçurtma gibi mutlu, gökyüzünü hep açık şekilde karşılamayı temenni ediyorum. Okul müdürümüz Kadim Polat'a ve siz değerli katılımcılara teşekkür ederim" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü vekili A.Nasır Sever ise, Sazlıca'da güzel bir etkinlik yapıldığını belirterek, "Şenlik, vatandaşımızın yoğun katılımıyla geçti. Ayrıca köylü kadınlarımızda bir kermes düzenlemişler bu kermesin gelirini de köy okuluna bağışlamışlar. Muhtarımıza, okul yönetimimize, İlçe Milli Eğitim şube müdürlerimize, bu etkinlikten dolayı herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Köy Muhtarı Abdullah Bingöl ise, köylerinde yapılan uçurtma şenliğinin kendileri için çok önemli olduğunu ve tüm katılanlara teşekkür ederek bu tür etkinliklerin her zaman yapılmasını istediklerini söyledi.

Yapılan yumurta, halat ve çuval yarışmalarının ardında verilen ikram sonrası etkinlik davul zurna ve halayla sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto'da Geleneksel Uçurtma Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement