Vatandaşlardan Elektrik Kesintilerine Tepki - Son Dakika
Yerel

Vatandaşlardan Elektrik Kesintilerine Tepki

Vatandaşlardan Elektrik Kesintilerine Tepki

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir grup vatandaş yaşanan elektrik kesintilerini protesto etti.

24.12.2013 15:46

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir grup vatandaş yaşanan elektrik kesintilerini protesto etti.

İlçenin Kuruköy Mahallesi'nde yanan elektrik trafosunun yenilenmemesinden dolayı 5 gündür elektriksiz kaldıklarını iddia eden vatandaşlar, 400'e yakın evin günlerdir elektriksiz olduğunu ifade ettiler. Trafonun aşırı yüklemeden dolayı yandığını söyleyen mahalleliler, trafo önünde eylem yaparak seslerini yetkililere ulaştırmaya çalıştı. Yeni Mahalle'de de vatandaşlar elektrik kesintileri yüzünden sıkıntı yaşadıklarını belirterek, duruma tepki gösterdi.

İlçe genelinde yaşanan elektrik kesintileri ve düşük voltajlı enerjiden dolayı mağdur olduklarını söyleyen yaklaşık 100 kişi ise, VEDAŞ İşletme Müdürlüğü'ne giderek yetkililerle görüştü. Görüşmede elektrik problemlerinin çözümü için çalışmaların devam ettiği bilgisini alan vatandaşlar, buradan toplu halde yürüyüşe geçerek kaymakamlığa geçti.

"SORUNUN KAYNAĞI KAÇAK ELEKTRİK"

Yüksekova Kaymakamlığı'na girmek isteyen vatandaşlar adına muhtarlar, Kaymakam Yasin Tikdağ ile görüştü. Muhtarlarla görüşen Kaymakam Tikdağ, daha sonra hükümet konağı önünde bekleyen vatandaşlara açıklama yaptı. Tikdağ, yaşanan problemlerin farkında olduklarını, çözüm için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederken, problemin kaynağında kaçak elektrik kullanılması olduğu söyledi. Kaçak kullanım miktarının azaltılması gerektiğini, böylece sorunun çözümünün daha kolay olacağını söyleyen Tikdağ, "Sorunlarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Kapımız da telefonumuz da bütün vatandaşlarımıza açık. Elektrik meselesine gelince, az önce muhtarlarımıza söyledim, sizin de yüzünüze söylemekten hiçbir beis görmüyorum. Üzerinize alabilirsiniz almaya da bilirsiniz. İçinizde bazı vatandaşlar kaçak elektrik kullanıyor. Kaçak elektrik kullanan vatandaşlar aslında komşularının haklarını yiyorlar. Yaz boyunca bu trafolara bir şey olmuyor, ama kış aylarında kaçak elektrik kullanan vatandaşlar, elektrikli sobalarla evlerini ısıtıyorlar. Bu durumda ne oluyor, 1 birimlik trafo 7 birimlik enerjiyle yükleniyor. Trafo patlıyor, bu durumda ve trafoyu değiştirmenin süresi ne kadar zorlarsanız zorlayın 2-3 gündür. Bir gecede 7 tane trafonun patladığı bir ilçeden söz ediyoruz. 7 trafoyu değiştirmek çok zor bir durumdur. Bugün bu trafoları değiştirdik, yarın trafoların patlamayacağını nerden bilelim? Bir mahallede 200 hane yaşıyorsa, o mahallenin ihtiyacı olan enerji miktarını karşılayan trafoyu takarız. Ama kaçak elektrik kullanılmasının önüne geçmemiz gerek" dedi.

Vatandaşların sorularını da dinleyen Tikdağ, bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vatandaşlardan Elektrik Kesintilerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement