Yavuzaslan, Medeniyet İnşasında Gaspıralı Modeline Dikkat Çekti - Son Dakika
Yerel

Yavuzaslan, Medeniyet İnşasında Gaspıralı Modeline Dikkat Çekti

Yavuzaslan, Medeniyet İnşasında Gaspıralı Modeline Dikkat Çekti

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu Uluslararası Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Medeniyet inşasında Gaspıralı model alınmalıdır” dedi.

07.11.2015 13:15

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu Uluslararası Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Medeniyet inşasında Gaspıralı model alınmalıdır" dedi.

TKÜUGD Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından düzenlenen Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu Uluslararası Kongresi'ne katıldı. Güngör Yavuzaslan, TASAM'ın İstanbul'da düzenlenen referans değerler, kurumlar, kişiler temalı 'Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu' uluslararası kongresinde derneğin Türk dünyasına yönelik çalışmalarını anlattı. Yavuzaslan, kongrede Türk dünyasında ilişkilerin geliştirilmesinde ve yeni kültürel değerlerin inşasında medyanın rolü, profesyonel gazetecilik ve örgütler örneği olarak TKÜUGD'nin gerçekleştirdiği kongre, çalıştay ve raporların yanı sıra İsmail Bey Gaspıralı üzerine yaptıkları çalışmaları anlattı. Yavuzaslan İsmail Bey Gaspıralı, 'Dilde, Fikirde, İşte Birlik' şiarının medeniyet inşasında referans alınması gerektiğini açıkladı. Güngör Yavuzaslan uluslararası kongrede Türk dünyası medyasında ortak bir dil olarak Türkçe'nin önemine dikkat çekerek faaliyet gösterdikleri alanlardaki yayınlarını anlattı. Kerkük'ün Sesi Gazetesi başta olmak üzere türkhaber haber sitesi ile Doç. Dr. Leyla Budak ile birlikte hazırladıkları Türk dünyasında ilişkilerin geliştirilmesinde ve yeni kültürel değerlerin inşasında medyanın rolü, profesyonel gazetecilik örgütleri perspektifinden TKÜUGD örneği adlı çalışmayı katılımcılar ile paylaştı. TKÜUGD Başkanı Yavuzaslan kongrede başta TASAM Başkanı Süleyman Şensoy olmak üzere eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Başbakanlık Baş Müşaviri ve Medeniyetler İttifakı Ulusal Eş Güdüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa ile bir araya geldi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yavuzaslan, Medeniyet İnşasında Gaspıralı Modeline Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement