Yeniceoba İlçe Olmak İstiyor - Son Dakika
Yerel

Yeniceoba İlçe Olmak İstiyor

Yeniceoba İlçe Olmak İstiyor

nüfusa sahip olan Yeniceoba ilçe olmak istiyor.

10.09.2012 12:17

Türkiye genelinde kişi başına düşen milli gelirinin yüksekliği ile Konya'da belde olarak 15 ilçeden daha fazla

nüfusa sahip olan Yeniceoba ilçe olmak istiyor. Belde Belediye Başkanı İlyas Kara, ilçe olmak için gerekli girişimlerde bulunurken, her kesimden de destek bekliyor.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba beldesinin ilçe olması için destek isteyen Belediye Başkanı İlyas Kara, "Konya'da ve Türkiye'de beldeler arasında nüfusumuz ilk sıralarda yer alıyor. Beldemiz, iki banka, sarraflar, marketler, nüfus şefliği ve sağlık alanında da bölgedeki belde ve köylere hizmet etmektedir. Aynı zamanda beldemiz 50 bin kişilik nüfusa hitap eden ticaret ve alışveriş merkezlerine sahiptir. Küçük sanayi sitesinin yanı sıra un, yem, taş, PVC, mobilya ve briket üretimi olmak üzere 10 fabrika vardır. Konya'nın 31 ilçesinden 15'inden nüfusu ve ekonomik bakımdan daha iyi durumdadır. 15 ilçe arasında en yüksek nüfus olan Doğanhisar'dır. Doğanhisar'ın nufüsü 5 bin 820'dir. En az olan ise Ahırlı ilçesidir ve nüfusu 825'dir. Yeniceoba'nın nüfusu ise 7 bin 301'dir ve ilçe olmak için tüm alt yapısı hazırdır. Kasaba belediyelerinin kapatılması durumunda bölgemizde 25 bin kişi belediye hizmetlerinden mağdur kalacaktır. Çıkarılacak Büyükşehir Kanunu ile bir tane merkezi belediye bulunması gerekmektedir. Bu bölgede en uygun belediye konumu, gelişmişlik düzeyi, nüfus itibarı ile Yeniceoba'dır" dedi.

7 bin 300 mevcut nüfusunun yanı sıra yaz aylarında gurbetçilerin de gelmesiyle beldenin nüfusunun iki katına çıktığını vurgulayan Kara, sosyal alanda gelişmiş olduklarını vurguladı. Yeniceoba'nın ilçe olması için tanıtım dosyası hazırlayan Belde Belediye Başkanı İlyas Kara, milletvekillerinden destek istedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeniceoba İlçe Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement