Yozgat'ta Tezhip Sanatı ve Uygulama Alanları Konferansla Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Tezhip Sanatı ve Uygulama Alanları Konferansla Anlatıldı

Yozgat\'ta Tezhip Sanatı ve Uygulama Alanları Konferansla Anlatıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile İrfan Kültür ve Sanat Topluluğu işbirliğinde düzenlenen konferansta “Tezhip Sanatı ve Uygulama Alanları “ anlatıldı.

28.03.2014 17:50

Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile İrfan Kültür ve Sanat Topluluğu işbirliğinde düzenlenen konferansta "Tezhip Sanatı ve Uygulama Alanları " anlatıldı.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Veysel Nargül ve Yrd. Doç. Dr. Kıyasettin Koçoğlu ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları A.B.D Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oktay Hatipoğlu, Tezhip Sanatı ve uygulama alanları konularında bilgi aktardı. Hatipoğlu, geleneksel Türk el sanatları arasında müstesna bir yere sahip olan Tezhip sanatının, başta Kur'an-ı Kerimleri, el yazması kitapları ve Hüs'ni hat yazılarının etrafını, kendine has motiflerle, belli bir teknik ve üsluba göre, altın ve boya kullanarak tezyin etmek işine verilen isim olduğunu söyledi. Hatipoğlu, "bugüne kadar yapılan araştırmalarda tezhip sanatının ele geçen ilk örneklerinin ise Uygur Türklerine ait olduğu bilinmektedir" dedi.

Konferans sonunda İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kıyasettin Koçoğlu, konuşmacı Hatipoğlu'na günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.

Konferansın ardından Hatipoğlu'nun 17 parçadan oluşan tezhip sergisinin açılışı yapıldı. Açılışa Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hasan Yumak, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Seyfullah Türkmen ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Tezhip Sanatı ve Uygulama Alanları Konferansla Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement