Yüksekova'da Bayramlaşma Yemeği - Son Dakika
Yerel

Yüksekova'da Bayramlaşma Yemeği

Yüksekova\'da Bayramlaşma Yemeği

Hakkari'nin Yüksekova Kaymakamlığı'nın bayram vesilesiyle verdiği yemekte halk ile devlet erkanı bir araya gelerek bayramlaştı.

16.10.2013 19:00  Güncelleme: 09:57

Hakkari'nin Yüksekova Kaymakamlığı'nın bayram vesilesiyle verdiği yemekte halk ile devlet erkanı bir araya gelerek bayramlaştı.

Yüksekova Kaymakamlığı tarafından ilçenin 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) konferans salonunda verilen yemeğe Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, İlçe Emniyet Müdür İbrahim Emre, 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Okan, Topçu Albay Asım Tekin, Hudut Alay Komutanı Celalettin Doğan, Dağ Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği yemekten sonra Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ ve komutanlar vatandaşlarla bayramlaştı. Kaymakam Tikdağ, "Bayramlar bir yönüyle dinin emrini yerine getirmenin günü iken başka yönüyle bizim kültürümüze bütün unsurlarıyla yerleşmiş ve her anı kültürümüzün bir parçası olmuş çok müstesna günlerdir. Memleketimizin dört yanında büyük coşku ve sevinçle yerine getirilen güzel günlerdir. Bu güzel günleri Hz. Peygamberin ilk kutladığı bayramdan beri biz bu bayramları kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin, Allah'ın emrettiği şekilde birbirimizi sevmenin, Hz. Peygamberin hadisinde zikrettiği şekilde birbirimizi sevmenin, sevmedikçe gerçekten iman etmiş olamazsınız dediği gibi birbirimizi sevmenin ve bu kardeşliği pekiştirmenin, bu birliği ve beraberliği geliştirmenin günleri olarak kutluyoruz" dedi.

"KADERİ, TARİHİ, İNANCI, KİTABI AYNI VE AYNI KIBLEYE HİZMET EDEN İNSANLARIZ"

Tikdağ, "Arzu ediyoruz ki bizim kalbimiz gibi mekanımız da geniş olsa ve bütün Yüksekova'yı, bütün memleketi bir araya toplayıp bu kardeşliği yan yana oturmayı, beraber aynı sofraya kaşık sallamayı daha geliştirip, daha devam ettirip, daha güzel hale getirelim. Ama bizler sınırlı imkanlarla yaşıyoruz. Bu sınırlı imkanlar içerisinde sizler birer numune olarak toplumun içerisinden buraya geldiniz. Emin olun bütün gayemiz, inancımız ve anlayışımız bayramı bir kardeşlik halayına dönüştürmek. Böyle yan yana, kol kola, gönül gönüle, el ele büyük bir bayram kutlamak. Bu memlekette kaderi, tarihi, dini, inancı, kitabı bir ve aynı kıbleye, anlayışa hizmet eden insanlarız. Paylaşmayacağımız en küçük bir kırıntı ekmeğimiz dahi yok. Biz bu kardeşliği en zor zamanlarda dahi birbirimize elimizi uzatmak suretiyle, elimizdeki son kalan parça ekmeği birbirimizle paylaşmak suretiyle, Çanakkale'de belki matarasında son damla suyu şehit olmak üzere olan kardeşinin ağzına damlatmak suretiyle, kendisi susuz kalma pahasına doğulusu batılısı, güneylisi kuzeylisi bütün bir toplum yekvücut bir şekilde kardeşliğin çok güzel örneklerini toplumumuza sunmuştu. Bu kardeşlik, duygu ve düşünce bu toplumda hiçbir zaman ortadan kalkmadı. Bu kardeşlik hep var oldu ve var olmaya devam edeceğine de gönülden inanıyoruz" diye konuştu.

"HAKKARİ BİZİ BAĞRINA BASTI BİZ DE HAKKARİ'Yİ BAĞRIMIZA BASTIK"

3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Okan ise, çoğu değişik bölgede görev yaptığını belirterek, "Ben de sizlerden birisi olarak 1995'ten beri buralardayım. Başkale, Hakkari ve Çukurca'da çalıştım. Kısa bir süre önce de buraya geldim. İnşallah önümüzdeki zamanda herkesi ziyaret edeceğim, sizleri de bekliyoruz. Tabi bu güzel günler aslında Yüksekova'nın gerçek yüzüdür. Çünkü hepimiz aynı gaye uğruna bu vatanda bir huzurun ve bir bereketin olması için mücadele ettik ve ediyoruz. Öncelikle bu vatanda huzur ve bereketin olması, kendi çocuklarımızın bu huzur ve bereketi yaşaması ile mümkün olacaktır. Çocukları için çalışmak aslında vatanı için de çalışmaktır. Çünkü bastığınız toprağı sağlama alacaksınız ki o çocuklarınız da bu sağlam topraklarda sizler gibi huzur ve refah içerisinde yaşasın. Hedefimiz sizlerin ve ailelerinizin bu topraklarda huzur içerisinde ve müreffeh olarak yaşaması ve geleceğe bu huzur ve refahı temin etmektir. Bu bayramlar buna vesile olacak. Bu kadar güzel bir topluluk her zaman ve her zeminde birleşecek ve memleketimizi diğer memleketler nezdinde daha uygun, daha yüksek seviyelere getirecek. Bu kararlılığı görüyorum. Bu çocuklar inşallah bu memleketi bizden daha iyi yerlere getirir. Buna da eminim. Toplumuzun misafirperverliği ve insana verdiği değer yıllardır devam ediyor. Yüksekova ve Hakkari bizi bağrına bastı biz de Hakkari'yi bağrımıza bastık. İnşallah hep birlikte huzur içerisinde daha nice bayramlar temenni ediyoruz" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüksekova'da Bayramlaşma Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement