Instagram Doğumgününüzü Öğrenmek İstiyor - Son Dakika
Yüksek Teknoloji

Instagram Doğumgününüzü Öğrenmek İstiyor

Instagram Doğumgününüzü Öğrenmek İstiyor

Sosyal medya uygulamaların kullanıcılar hakkında edindiği kişisel bilgilere bir yenisi daha ekleniyor Eğer siz de Facebook, Instagram gibi uygulamaları kullanıyorsanız, bu uygulamaların neden sizin kişisel bilgilerinize ihtiyaç duyduğunu öğrenmelisiniz. Instagram Kullanım Şartlarını güncellerken artık doğumgünü bilgisinin de eklenmesinin şart olduğunu bildirdi.

06.12.2019 12:01

Sosyal medya uygulamaların kullanıcılar hakkında edindiği kişisel bilgilere bir yenisi daha ekleniyor

Eğer siz de Facebook, Instagram gibi uygulamaları kullanıyorsanız, bu uygulamaların neden sizin kişisel bilgilerinize ihtiyaç duyduğunu öğrenmelisiniz.

Instagram Doğumgününüzü Öğrenmek İstiyor

Instagram Kullanım Şartlarını güncellerken artık doğumgünü bilgisinin de eklenmesinin şart olduğunu bildirdi. Böylece Instagram'da yeni bir hesap açan kullanıcılar artık hesabını oluşturmak için gün ay yıl formatında doğumgünlerini girmek zorundalar.

Instagram Doğumgününüzü Öğrenmek İstiyor

Eğer Facebook kullanıyorsanız maalesef Instagram'da farklı bir doğumgünü tarihi giremeyecekseniz çünkü Facebook hesabınızdaki doğumgünü tarihi otomatik olarak Instagram hesabınızdaki ilgili kısıma eklenmiş olacak. Bu da iki sosyal medya uygulamasının direk olarak birbiriyle ilintili olması sebebiyle gerçekleşebiliyor. Eğer Instagram hesabınızdaki doğumgünü bilgisini değiştirirseniz Facebook hesabınızdaki doğumgünü tarihinizin de aynı şekilde değiştiğini göreceksiniz.

Instagram Doğumgününüzü Öğrenmek İstiyor

Peki neden bunca seneden sonra Instagram doğumgünü bilgisini istemeye başladı? Bunun en önemli sebebi olarak 13 yaşından küçük kişilerin Instagram hesabı açmasını önlemek ve bir şekilde onları Instagram'da olan ve yaş itibariyle onları kötü etkileyebilecek içeriklerden korumak. Bir çok ülke çocukların ve gençlerin internet ve sosyal medya üzerinden gözlemledikleri içerikler konusunda oldukça hassas ve dikkat edilmesi ile ilgili çalışmalar yürütüyor.

Instagram Doğumgününüzü Öğrenmek İstiyor

Peki Instagram bu doğumgünü datalarını kullanacak mı? Instagram bu doğumgünü bilgisini isteyeceğini açıklarken bu datanın kullanılacağını da belirtti. İlerleyen aylarda detaylarını paylaşacağını söylerken bu datanın gençler için bazı gizlilik ayarları koyma ve onlara hesaplarının kontrolü hakkında eğitimler vereceğini de belirtti. Bu hareketler ile gençleri daha bilinçli Instagram kullanmaya sevk etmeyi planlıyorlar. Fakat henüz gençler haricindeki insanların doğumgünü gibi kişisel bilgileriyle ne gibi çalışmalar yapmayı açıklamadılar ama kullanıcılarının %71'inin 35 yaş altı olduğunu tahmin edilen Instagram'ın reklam gibi özel içerik çalışmalarında da bu önemli bilgiyi kullanacağını tahmin etmek hiç de zor değil.

Kaynak: Yüksek Teknoloji

Son Dakika Yüksek Teknoloji Instagram Doğumgününüzü Öğrenmek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement