Kene belası bir ilimizde daha can aldı! - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kene belası bir ilimizde daha can aldı!

Kene belası bir ilimizde daha can aldı!
13.07.2026 15:44

Burdur'un Kemer ilçesinde ormanda kene yapışması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi teşhisi konulan 55 yaşındaki Fatma Duran, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Burdur'un Kemer ilçesinde yaklaşık 15 gün önce ormanda kene yapışmasının ardından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi teşhisi konulan 55 yaşındaki kadın, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre olay, yaklaşık 15 gün önce Burdur'un Kemer ilçesine bağlı Akçaören köyü bölgesindeki ormanlık alanda meydana geldi.

FARK EDER ETMEZ HASTANEYE GİTTİ

Ormanda çalıştığı sırada Fatma Duran'ın vücuduna kene yapıştı. Akşam saatlerinde evine döndüğünde keneyi fark eden Duran, ertesi gün Burdur Devlet Hastanesine başvurdu. 

Burada bir gün gözetim altında tutulan Duran, kene kaynaklı hastalık şüphesi üzerine Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Duran'dan alınan numunelerin ileri tetkik için Ankara'ya gönderildiği, yapılan incelemeler sonucunda kendisine kene yoluyla bulaşabilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi konulduğu öğrenildi. 

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık bir hafta tedavi gören 55 yaşındaki Fatma Duran, doktorların tüm müdahalelerine rağmen bugün hayatını kaybetti.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Kene belası bir ilimizde daha can aldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • dilaver ovalı dilaver ovalı:
    Silah yarışına gireceğimize aşı yarışına girin de insanlar keneden ölmesin 2 0 Yanıtla
  • yol yolcu yol yolcu :
    iyide keneyi hastahanede çıkartmış bu nasıl bulaşabilirki? garip bir durum..çunki kene tıbbi uzmanlarca çıkarıldığında hastalık bulaşması söz konusu değil. kenenin hastalık bulaştırması için kusması lazım.. 1 0 Yanıtla
  • Zafer El Zafer El:
    Burdura kadar geldilerse yandık desenize taaa karadenizden 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement