Erzincan'da Kaçak Kazı Yapan 5 Kişi Suçüstü Yakalandı - Son Dakika
3.Sayfa

Erzincan'da Kaçak Kazı Yapan 5 Kişi Suçüstü Yakalandı

Erzincan\'da Kaçak Kazı Yapan 5 Kişi Suçüstü Yakalandı

Erzincan'da polis ekipleri, yanlarında Arapça harflerin yazılı olduğu mermer parçası bulunan 5 kişiyi kaçak kazı yaparken suçüstü yakaladı. Şahısların üzerlerinde ele geçirilen malzemeler arasında kazma ve kürekler de bulunuyor. 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Muhalefet suçu kapsamında adli tahkikat başlatıldı.

02.04.2024 10:19

Erzincan'da yanlarında bulundurdukları Arapça harflerin yazılı olduğu mermer parçasına göre kaçak kazı yapan 5 kişi polis ekiplerince suçüstü yakalandı.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Muhalefet suçunun önlenmesi, faillerin tespiti, şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacı ile yapılan çalışmalar neticesinde; İl merkezinde S.T., A.C., E.Ş., R.P., ve İ.Ç., isimli şahıslar kaçak kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalandılar.

Şahıslardan kaçak kazı esnasında kullandıkları üzerinde Arapça harflerin yazılı olduğu mermer parçası, kazma ve kürekler ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatlarına istinaden şüpheli 5 şahıs hakkında 2863 SKM kapsamında adli tahkikat başlatıldı. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Erzincan'da Kaçak Kazı Yapan 5 Kişi Suçüstü Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement