Kalp Hastası Bebeğin Sevki - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kalp Hastası Bebeğin Sevki

Kalp Hastası Bebeğin Sevki

Tokat'tan İstanbul'a hava ambulansıyla sevk edilen bebek, kritik sağlık sorunları yaşıyor.

Tokat'ta pulmoner kalp hastalığı, aort yetmezliği ve Marfan sendromu tanıları konulan 4 ay 21 günlük erkek bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla hava ambulansıyla İstanbul'a sevk edildi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde takip ve tedavisi devam eden 4 ay 21 günlük K.E.A.'nın yapılan değerlendirmelerinde kalp hastalığı, aort yetmezliği ve Marfan sendromu tanılarının bulunduğu belirlendi. Bebeğin ileri düzey takip ve tedavisinin yapılabilmesi amacıyla İstanbul'a sevk edilmesine karar verildi. Tokat İl Sağlık Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı Hava Operasyon Merkezi koordinesinde gerçekleştirilen sevk için hava ambulansı Tokat'a yönlendirildi. Sağlık ekiplerinin gözetiminde hava ambulansına alınan K.E.A., ileri tetkik ve tedavisinin sürdürülmesi amacıyla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Kalp Hastası Bebeğin Sevki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement