Ermeç Apartmanı davası ertelendi - Son Dakika
Son Dakika Logo
3-sayfa

Ermeç Apartmanı davası ertelendi

Ermeç Apartmanı davası ertelendi
16.12.2025 12:40  Güncelleme: 12:41

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında yıkılan Ermeç Apartmanı ile ilgili davanın duruşması Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava, müteahhitler ve belediye görevlileri hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma' suçlamasıyla birlikte yürütülüyor. Duruşma, bilirkişi raporunun gelmemesi nedeniyle 7 Ocak 2026'ya ertelendi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da 19 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığı Ermeç Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin dava görüldü.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca binanın müteahhitleri H.H.E. ve A.G. ile fenni mesul M.K. hakkında açılan davanın görülmesine Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Dosyanın, dönemin belediye görevlileri A.Y., A.Ö. ile D.Ö. hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma" suçlamasıyla açılan dava ile birleştirildiği kaydedildi. Binanın yapımını gerçekleştiren diğer müteahhit M.E. ve eşinin ise deprem sırasında enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği tespit edildi. Duruşmada mahkeme heyeti, Yalova Üniversitesi'nden talep edilen bilirkişi raporunun henüz dosyaya ulaşmadığını belirtti. Taraf avukatlarının mazeret dilekçeleri de dikkate alınarak duruşma 7 Ocak 2026 tarihine ertelendi.

6 Şubat 2023 depremlerinin ilkinde Yeşilyurt İlçesi Salköprü Mahallesi'ndeki Ermeç Apartmanı'nın yıkılması sonucu 19 kişinin hayatını kaybetmiş 5 kişi ise yaralı olarak kurtarılmıştı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3-sayfa Ermeç Apartmanı davası ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement