Mezitli Belediyesi Türkçe Harf Kullanmayan İşletmelerin Tabelalarını Kaldırdı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mezitli Belediyesi Türkçe Harf Kullanmayan İşletmelerin Tabelalarını Kaldırdı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Mezitli Belediyesi Türkçe Harf Kullanmayan İşletmelerin Tabelalarını Kaldırdı
 Güncelleme: 

Mersin'in merkez ilçesi Mezitli Belediyesi, Türkçe harf kullanmayan işletmelerin tabelalarını kaldırdı. Belediye ekipleri, denetimlerde tespit edilen tabelaları kaldırırken, duvarlara yazılmış yazıları da sprey boya ile kapattı. İşletme sahiplerine kanuna uygun tabelalar kullanmaları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Türkçe harf kullanmayan işletmelerin tabelalarını kaldırdı.

Başkan Ahmet Serkan Tuncer'in talimatı doğrultusunda, Mezitli ilçesinde Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde, Türkçe harf kullanılmayan tabelaların tespit edildiği ve gerekli yasal işlemlerin yapıldığı belirtildi. Ekiplerin ayrıca duvarlara yazılmış yazıları da sprey boya ile kapattığı ifade edildi.

Ayrıca, ekiplerin işletme sahiplerine kanuna uygun tabelalar kullanmaları konusunda bilgilendirme yapıldığı da kaydedildi. - MERSİN

Kaynak: İHA